Nauja užgaida - pakeisti nusibodusius namus

Žinoma, smagiausia architektams kurti būstą nuo nulio. Tik sienos ir grindys. O dar geriau – jei tai namas – pradėti jo interjerą projektuoti nuo pamatų. Tačiau paprastai tai būna tik malonios išmintys.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Jasulaitytė

Nov 12, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:23 AM

Dirbti tenka visaip. Štai dabar, kai po truputį imame gyventi geriau, populiarus užsakymas architektams – rekonstruoti interjerą. Ypač atnaujinti namus nori juos įsirengusieji prieš 8-10 metų. Mat tuo metu interjerai buvo spalvinami ypač ryškiai. Oranžinės, žalios, mėlynos sienos. O kiek gi gali gyventi tarp tokių? Žodžiu, pavargę nuo spalvų, užsakovai prašo jų namuose perdaryti „viską“. „Tik  jeigu žmonėms  dar ir gyventi tenka tame pačiame būste, kur vyskta remontas, tuomet jiems būna tikrai nelengva “, - sako architektė Audronė Ambrazienė. Kaip tik neseniai su savo kolege Daiva Pocevičiene tokį perversmą ji įvykdė maždaug 200 kvadratinių metrų name Riešėje, šalia Vilniaus.

Šiems žmonėms irgi buvo įgrisęs buvęs jų namų stilius, o ypač – kontrastingų spalvų sienos. Viena perversmo priežasčių buvo ir židinys. Senasis visiškai neatliko savo funkcijos, jis tik dūmijo ir beveik nešildė. O be to ir ortakius jie nutarė išvedžioti po kambarius, kad dykai malkos nedegtų

Kaip išsirinko architektes? "Neseniai su Daiva buvome   įrengusios šeimininkei  jos naująjį grožio saloną.  Jai viskas tiko ir patiko, sutapo mudviejų skoniai, matyt, todėl pakvietė įrenti ir namus", - sakė A.Ambrazienė.

Po pusės metų darbų iš buvusio interjero neliko nieko. Dabar šeimininkė pageidavo ramių, jaukių namų, su lengva užuomina į ardeko stilių.

Pirmame aukšte buvo išversta siena tarp visų kambarių, praplatintas praėjimas į virtuvę.

Viso namo traukos centru tapo naujasis židinys.

Šeimininkus išvarginusios ryškios spalvos buvo pakeistos dramblio kaulo spalva su juodais akcentais. Šios spalvos dar praturtintos matinio aukso raštais ant tapetų, tos pačios spalvos kai kuriais baldais, šviestuvais ir matinio aukso rėmais.

Antrajame aukšte gyvenamosios patalpos liko tos pačios – tėvų miegamasis ir vaikų kambariai. Miegamasis šiek tiek tamsesnių tonų, su taip pat matinio aukso „potėpiais“, vaikų kambariai kiek šviesesni, kiek ryškesni.

„Vykstant remontui visa šeima gyveno tarp dulkių ir darbininkų. Tokios gyvenimo sąlygos žmones tikrai labai išvargino. Manau,  verta pusmečiui išsinuomoti kokį nedidelį butą. Brangu, sakot? Sveikata brangesnė“, - neabejoja architektė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.