„Jamam“ diena: „Akropolį“ užplūdo minios žmonių, „Maxima“ parduotuvė - be muzikos

Dar nebuvo aštuonių valandų ryto, tačiau prie Vilniaus „Akropolio“ prekybos centro būriavosi minios žmonių.  Nepaisant to, kad Ozo gatvės sankryžoje neveikė šviesoforas, automobilių aikštelė buvo pilna.

Į Vilniaus „Akropolį“ plūstelėjo daugybė vilniečių.<br>D.Umbraso nuotr.
Į Vilniaus „Akropolį“ plūstelėjo daugybė vilniečių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 23, 2013, 11:05 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:04 AM

Ankstų šeštadienio rytą vilniečiai skubėjo į „Akropolyje“ organizuojamą akciją „Jamam“. Ozo ir Gelvonų gatvių sankryžoje nusidriekė didelės eilės. Jau devintą valandą prie prekybos centro buvo sunku rasti, kur pasistatyti automobilį.

Prekybos centras žmones viliojo didelės akcijomis. Nuolaidų dieną žadamos akcijos – iki 50 procentų ar dar daugiau.

Tačiau užėjus į prekybos centrą akivaizdu, kad dauguma parduotuvių siūlo kuklesnę nuolaidą – apie 20 procentų.

Pavyzdžiui, viena garsi švedų drabužių parduotuvė siūlė kiek kitokią nuolaidą – nusipirkus prekių už 150 litų, būna pritaikyta 30 procentų nuolaida.

Dauguma žmonių gužėjo į prekybos centrą „Maximą“ ir pirko kalėdines dovanas, bei dekoracijas. Prie parduotuvės kasų buvo nusidriekusios ilgos eilės.

„Nusprendėme pasinaudoti nuolaida ir nupirkti kalėdines dovanas. Atvažiavome prieš 8 val. ryto, bet prie įėjimo buvo minios žmonių. Kai atidarė duris, visi puolė į vidų“, - sakė dvi apsipirkinėjančios vilnietės.

Moterys net nusprendė pasėdėti automobilyje ir palaukti kol sumažės žmonių minia: „Sulaukus 8 val. nusprendėme bent 20 minučių pasėdėti automobilyje.“

Beje, parduotuvė „Maxima“ buvo vienintelė erdvė prekybos centre kur negrojo muzika. Ji išjungta dėl įvykusios tragedijos Latvijoje, kai šalies sostinėje sugriuvus prekybos centrui žuvo 52 žmonės.

Kiekvieną rudenį ši nuolaidų diena pritraukia apie ketvirtį milijono žmonių. Dėl didelio žmonių srauto, viena valanda paankstinamas parduotuvių darbo laikas. Apsaugos darbuotojai stebi įeinančių žmonių srautus ir jeigu prireikia, stabdo įėjimą į prekybos centrą.

„Jamam“ akcijoje dalyvauja daugiau nei 600 parduotuvių esančių Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos „Akropoliuose“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.