Kaulininkystės fermas Rusijoje ir Lietuvoje suvienijo bendras prekės ženkas

Kiaulininkystės įmonių grupė, veikianti Lietuvoje ir Rusijoje, pakeitė savo antrinių įmonių pavadinimus. Trys kiaulių auginimo įmonės Lietuvoje, tarp jų - ir „Saerimner” bei dvi įmonės Rusijoje pavadintos bendru, - „Idavang“ vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:45 PM

Teigiama, kad pakeisti įmonių grupės pavadinimą Lietuvoje nutarta dėl to, kad ir mūsų šalyje, ir Rusijoje tiems patiems savininkams priklausančios kiaulininkystės fermos veikia atsižvelgdamos  į vienodus kokybės standartais. Skirtingose šalyse esančios „Idavang” įmonės bendradarbiauja tarpusavyje, ir tai suteikia galimybę jų darbuotojams keistis sukauptomis žiniomis.

Pirmenybė - žmonėms ir aplinkosaugai

Anot „Idavang“ įmonių grupės generalinio direktoriaus Clauso Baltserseno, įmonės ir toliau dirbs, pirmenybę teikdamos darbuotojų gerbūviui, aplinkosaugai bei gyvūnų gerovei. Tačiau nauja verslo strategija visas įmones vers pasitempti, - sukurti naujus ar peržiūrėti jau egzistuojančius, laiko patikrintus „Idavang” gamybos standartus.

„Mūsų verslo partnerių, kaimyninių bendruomenių, verslą prižiūrinčių institucijų bei kitų suinteresuotų grupių lūkesčiai sutampa ir Lietuvoje, ir Rusijoje. Ir jiems, ir mums svarbi aukšta produkcijos kokybė, atsakinga partnerystė, gyvūnų gerovė, nepriekaištingas atliekų tvarkymas, pagarbus žmogiškųjų resursų valdymas ir bendradarbiavimas su vietos bendruomenėmis.

Atnaujinta grupei priklausančių įmonių veiklos strategija, jos nulemtas tarptautinis bendradarbiavimas bei galimybė keistis patirtimi garantuoja, kad šių veiklos standartų be išlygų laikomasi Lietuvoje ir Rusijoje”, - sakė C.Baltsersenas.

Vadovai nepasikeitė

Šie pokyčiai nepalies atskirų „Idavang” grupės įmonių Lietuvoje ir Rusijoje valdymo. Saulius Leonavičius išliks "Idavang" (buvusios „Saerimner”) įmonės Lietuvoje generalinis direktorius, o Algirdas Valančius tęs savo darbą kaip Rusijos bendrovės "Idavang" (buvusios „Rurik Agro“) generalinis direktorius.

Už „Idavang“ įminių grupės valdymą yra atsakinga vadovų komanda, kurią sudaro C.Baltsersenas, S.Leonavičius, A.Valančius bei „Idavang“ grupės finansų direktorius Michaelas Henriksenas.

Be to, Idavang” įmonės grupės administracinė būstinė yra perkeliama iš Danijos į Lietuvą, - į Vilnių. Taip siekiama kuo veiksmingiau valdyti verslą.

Senovės skandinavų mitologijoje „Idavang” reiškia taikos lygumą, kurioje gyvena dievai. „Idavang” grupė priklauso individualiems asmenims ir Tarptautinei Finansų Korporacijai, valdomai Pasaulio banko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.