Įmonė „Žemaitijos pienas“ išsižada stebėtojų tarybos

Investuotojų asociacija palaiko

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:01 AM

„Tai, kad ketinama atsisakyti stebėtojų tarybos, kurios Lietuvoje neturi daugelis įmonių – sveikintina. Tačiau dabar „Žemaitijos pieno“ akcininkai nežino ne tik to, ką siūloma rinkti bendrovės valdybos nariais, bet ir to, kiek jų bus. Tikimės, kad įmonė tai paskelbs dar prieš akcininkų susirinkimą“, - pranešime spaudai sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Dominykas Vanhara.

Pasak jo, užsienyje bei Lietuvoje įsikūrę „Žemaitijos pieno“ akcininkai kol kas neturi galimybių iš anksto balsuoti raštu, nes nutarimų projektai paskelbti pažeidžiant įstatymų reikalavimus. Teoriškai, dėl to akcininkų susirinkimo nutarimai gali būti pripažinti neteisėtais.

„Žemaitijos pienas“ penktadienį paskelbė vasario 7 dieną vyksiančio akcininkų susirinkimo projektus, kuriuose nurodoma, kad bendrovės akcininkams bus siūloma panaikinti stebėtojų tarybą, atšaukti dabartinius ir išrinkti naujus įmonės valdybos narius, taip pat pakeisti bendrovės įstatus. Tačiau įmonė nenurodė naujų valdybos narių kandidatūrų, taip pat neatskleidė konkrečių įstatų pakeitimų.

Šiuo metu „Žemaitijos pieno“ stebėtojų taryboje dirba įmonės generalinis direktorius Robertas Pažemeckas, antrinės įmonės „Šilutės Rambynas“ vadovas Algirdas Bladžinauskas ir eksporto vadybininkas Romusas Jarulaitis, o valdyboje - didžiausias akcininkas ir valdybos pirmininkas Algirdas Pažemeckas, Transporto ir logistikos departamento direktorius Marius Dromantas ir buvęs Panevėžio statybos tresto valdybos pirmininkas Vygantas Sliesoraitis.

Anot Investuotojų asociacijos, didžiąją dalį ar net visus „Žemaitijos pieno“ valdybos narius gali išsirinkti A.Pažemeckas, kuriam pernai gegužę priklausė 44,63 proc. bendrovės akcijų. Danutė Pažemeckienė gegužės 13 dieną valdė 6,25 proc., „Klaipėdos pienas“ - 6 proc., kiti akcininkai - 43,12 proc. „Žemaitijos pieno“ įstatinio kapitalo.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.