Vilniuje ramu – streikas Frankfurto oro uoste darbų nesujaukė

Penktadienį perspėjamąjį streiką rengia didžiausio Vokietijos Frankfurto oro uosto saugumo personalo darbuotojai. Profsąjungos „Verdi“ duomenimis, streikas numatytas nuo 2 val. ryto iki 23 val. vakaro vietos laiku. Dėl to keleiviai gali susidurti su didžiuliais trikdžiais.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:58 AM

Tačiau, kaip lrytas.lt sakė Tarptautinio Vilniaus oro uosto atstovė spaudai Greta Babarskaitė, penktadienio rytą pranešimų apie atšauktus skrydžius Vilniaus nebuvo pasiekusi.

Penktadienį Vilniuje po tiesioginių skrydžių iš Frankfurto turėtų turėtų leistis du lėktuvai: 13 val. 40 min. bei 23 val. 40 min.

„Apie šį streiką pranešta iš anksto. Paprastai tokiais atvejais keleivių atžvilgiu elgiamasi humaniškai ir stengiamasi kiek įmanoma mažiau jiems pakenkti“, - aiškino G.Babarskaitė.

Streike raginami dalyvauti privačių saugos bendrovių darbuotojai, praneša agentūra AFP.

Oro uosto operatorė „Fraport“ patarė keleiviams kiek įmanoma anksčiau atvykti į oro uostą ir dėl informacijos apie savo skrydžius kreiptis į oro bendroves. Įspėjamojo streiko padariniai priklausys nuo to, kiek saugumo personalo darbuotojų nutrauks darbą.

„Verdi“ ginče dėl apmokėjimo už darbą reikalauja vienodo 16 eurų valandinio atlyginimo darbuotojams. Tačiau darbdaviai iki šio pasiūlė tik 10-13 eurų. „Tai yra gerokai per mažai“, – sakė derybininkas Mathias Venema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.