Neteikti greitųjų kreditų gali prašyti ne tik vilniečiai

Nenorintieji gauti smulkaus vartojimo kredito gali įsirašyti į registrą „Neteikit man kredito“ iš daugelio šalies miestų – tai galima padaryti užpildžius prašymą, kurį patvirtins bet kuris šalies notaras. Anksčiau paslauga buvo galima pasinaudoti tik užpildžius prašymą Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos (LSVKA) buveinėje, Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:18 PM

„Bet kuris gyventojas, nepageidaujantis gauti smulkaus vartojimo kredito, gali užsukti į pasirinktą notarų biurą – jų šiuo metu Lietuvoje yra 229, ir užpildyti prašymą dėl apsisprendimo nesinaudoti smulkiųjų vartojimo kreditų paslaugomis. Notaras patvirtins tinkamai užpildytą prašymą ir asmens parašo tikrumą“, – sakė Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis. Paslauga notarams apmokama pagal Teisingumo ministro patvirtintus įkainius.

Užpildytą prašymą beliks išsiųsti registruotu paštu LSVKA, taigi procesas labai supaprastėja ne sostinėje gyvenantiems žmonėms.

Nors registru domisi besiskolinančiųjų vaikų tėvai, tačiau pagal įstatymą įtraukti į nekredituotinų asmenų sąrašą galima tik asmenišku paties žmogaus prašymu arba teismo sprendimu.

Registras „Neteikit man kredito“ skirtas apsaugoti žmones, turinčius įvairių priklausomybių (pavyzdžiui, nuo azartinių lošimų, emocinių pirkinių, alkoholio ir kt.), nuo impulsyvaus skolinimosi. Šiuo metu norą įsitraukti į registrą yra pareiškę devyni asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.