Žinių apie „Snoro“ sunkumus būta dveji metai iki bankroto?

Visi svarbiausi šalies vadovai iš

Vyriausybė „Snoro“ akcijas nacionalizavo 2011 m. lapkričio 16 dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybė „Snoro“ akcijas nacionalizavo 2011 m. lapkričio 16 dieną.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:50 PM

Tokią išvadą „darbietis“ Artūras Paulauskas teigia padaręs po to, kai trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija išklausė buvusio Lietuvos banko valdybos nario Vaidievučio Geralavičiaus parodymus.

„Kaip ir signalizavo įvairioms valdžios institucijoms, kad „Snore“ nėra reikalai geri, kad reikia imtis priemonių, tačiau tos priemonės buvo priimtos 2011 m. pabaigoje, bankui paskelbus jo veiklos moratoriumą“, - Seime sakė A.Paulauskas.

Jo teigimu, V.Geralavičius aiškino, kad 2009 m. apie situaciją „Snore“ buvo informuotas tuometinis premjeras Andrius Kubilius.

„2009 m. vidury jie, gavę inspektavimo išvadas dėl „Snoro“, ir pamatę, kad tuometinis banko vadovas nereaguoja į tas išvadas, nuėjo pas tuometinį premjerą A.Kubilių ir išdėstė savo nuomonę, kad bankas yra sunkios būklės“, - apie V.Geralavičius liudijimą kalbėjo A.Paulauskas.

Pasak jo, V.Geralavičiaus teigimu, premjerui buvo pranešta apie 900 mln. Lt „skylę“ banke ir siūlyta „iš esmės spręsti klausimą“: „Lietuvos banko valdyboje - penki nariai, nuomonės pasidalindavo trys ir du. Todėl premjeras, kaip tikėtasi, turėjo sureaguoti“.

V.Geralavičiaus liudijimu, premjeras buvo pasikvietęs Lietuvos banko valdybos pirmininką Reinoldijų Šarkiną, tačiau bankas toliau veikė.

„Pašnekėjo ir situacija nepasikeitė - tam bankui leista dirbti“, - pridūrė A.Paulauskas.

V.Geralavičius esą liudijo, kad jis dėl „Snoro“ lankėsi ir pas Seimo pirmininkę konservatorę Ireną Degutienę bei prezidentės patarėją Nerijų Udrėną.

Tęsti „Snoro“ bankroto aplinkybių analizę pernai pavedė Seimas, suteikęs komitetui ir komisijai specialios laikinosios tyrimo komisijos statusą bei įpareigojęs atlikus parlamentinį tyrimą dėl galimos neteisėtos įtakos teisėsaugai ir Valstybės saugumo departamentui, Seimui atsakyti į 14 klausimų - keli iš jų susiję su „Snoru“.

Parlamentarai turėtų peržiūrėti ir įvertinti buvusios laikinosios komisijos, kuriai vadovavo „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, 2012 m. tyrusios „Snoro“ žlugimo aplinkybes, padarytas išvadas dėl banko bankroto ir esant būtinybei teiks jas iš naujo tvirtinti Seimui.

Parlamentarai aiškinsis, kas yra atsakingas, kad Lietuvos bankas neįslaptino medžiagos susijusios su „Snoro“ banku.

2011 m. lapkričio 16 d. Vyriausybė nacionalizavo „Snoro“ akcijas. Gruodžio 7 d. bankui iškelta bankroto byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?