Skandalingasis V.Kaikaris grasina savo verslą perkelti į Estiją

Tiek greitojo reagavimo padalinių užtektų vidaus tvarkai palaikyti.

Nors V.Kaikaris pabrėžia esąs verslininkas, jis turi nuomonę ir apie kitus dalykus.<br>Nuotr. iš archyvo
Nors V.Kaikaris pabrėžia esąs verslininkas, jis turi nuomonę ir apie kitus dalykus.<br>Nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-03-23 15:26, atnaujinta 2018-02-15 04:44

Štai ir šeštadienį Skaistgirio miestelio (Joniškio r.) šventėje jis surengė spaudos konferenciją, kur išsakė iš esmės jau girdėtas frazes.

„Kodėl turėčiau tylėti gyvendamas laisvoje valstybėje? Jeigu padėtis darosi tragiška, apie tai reikia garsiai kalbėti“, - lrytas.lt tvirtino V.Kaikaris, pridūręs, kad už savo reiškiamą nuomonę gali tekti atsakyti. Bet verslininkas nebijąs, nors mėginimų susidoroti su jo verslu gali būti.

Mažyliai. Vienas skandalingiausių V.Kaikario pasisakymų - apie Lietuvą, kuri yra nykštukė ir „negali dramblių kaimenėms nurodyti maršrutų“, turėdamas omeny, kad Rusija yra supervalstybė.

Įmonių „Šiaurės vilkas“ grupė dalį verslo plėtoja Rusijoje, daugiau nei du dešimtmečius šioje šalyje prekiauja grūdais, Kalugos srityje dirba apie 20 tūkst. hektarų žemės.

„Bet jei Rusijoje toliau norėsime dirbti, mums turbūt teks tapti estais“, - šaipėsi V.Kaikaris, o taip nutiks dėl neprotingos Lietuvos užsienio politikos.

V.Kaikaris audringai sureagavo į premjero Algirdo Butkevičiaus žodžius, kad verslininkams reikėtų pasiieškoti kitų, ne Rusijos rinkų.

„Tegu jis ir suka į kitas rinkas. Tegu politikai uždirba mokesčių mokėtojams pinigus, tada galės rodyti pavyzdį“, - piktinosi verslininkas.

Dar kartą užsiminęs apie Estiją, jis pagrasino visą verslą perkelti į šią šalį. Anot jo, taip pasielgė ne vienas Lietuvos verslininkas, bet apie tai garsiai nekalbama.

Revoliucija. V.Kaikario nuomone, Lietuva gali neišvengti Ukrainos situacijos.

„Išvengti revoliucijos galima, bet reikia protingai dirbti. Kas iš to, kad po revoliucijų lieka tik išgriautas ūkis ir po svečias šalis išsivažinėję gyventojai?

Verslininkui pavyzdys yra estai. Jie mažais žingsneliais eina į priekį, kuria vis tvirtėjančią ekonomiką.

„Prioritetus ir mes galėtume susidėlioti be revoliucijos“, - sakė V.Kaikaris.

Įspėjimai. V.Kaikaris jau išgirdo iš Rusijos, kad nebegamintų jos rinkai nei sūrio, nei dešros, greitai rusams nebereikės lietuviškų grūdų ir jų produktų. Tiesa, jokių oficialių raštų jis negavęs.

Verslininkas sako nevyniojąs žodžių į vatą - prie to privedė griežta Lietuvos užsienio politika Rusijos atžvilgiu.

Jis sako, kad tai atsisuks prieš Lietuvą, pirmiausia pridarys daug žalos jos ekonomikai: „Jeigu iš mūsų nebepirks pieno, mėsos, vadinasi, kaimo žmogus nebegaus pajamų. Tai kam tada visos mūsų investicijos?“

Dėl to V.Kaikaris ne kartą kartojo pasakymą „Galėsime sviestu pabūklus tepti.“

Lietuva dėl neapdairios politikos kenčia jau dabar - brangiausiai iš Rusijos perka dujas, dėl to kiekvienas šildymo sezonas tampa tragedija.

Kariuomenė. Nors V.Kaikaris pabrėžia esąs verslininkas, jis turi nuomonę ir apie valstybės biudžetą, ir apie kariuomenę. O jos nebereikia, užtektų trijų greitojo reagavimo būrių.

Tiek greitojo reagavimo padalinių užtektų vidaus tvarkai palaikyti.

V.Kaikario žodžiais, pavyzdys yra neseni įvykiai Ukrainoje, kuri, turėdama profesionalią armiją, nepasipriešino Rusijai, nes būtų buvę daug aukų.

„Koks skirtumas - valandą ar dvi atsilaikysime?“ - klausė verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.