„Barclays“ sparta Lietuvoje: kasdien įdarbina po žmogų

Pirmąjį žingsnį „Barclays“ Lietuvoje žengė 2010-ųjų kovo pradžioje. Tuomet Vilniuje atidarytas „Barclays“ technologijų centras.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Mar 27, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:05 AM

Pirmąjį žingsnį „Barclays“ Lietuvoje žengė 2010-ųjų kovo pradžioje. Tuomet Vilniuje atidarytas „Barclays“ technologijų centras.

Per tą laiką „Barclays“ įdarbino 1265 žmones. Vien pernai kompanija į darbą priėmė 486 asmenis.

Anot „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje vadovo, nors Lietuvoje rasti darbuotojų sudėtinga, tačiau lietuviai – atkaklūs ir greitai besimokantys. „Kai darbuotojo klausi, kodėl renkiesi darbui tokius paslaugų centrus kaip mūsų, ne pinigus pamini pirmoje vietoje. Jiems svarbiausia – noras tobulėti. Tokie centrai leidžia neišvažiuojant iš Lietuvos dirbti tarptautinėje aplinkoje ir tapti tarptautinio lygio specialistu“, - kalbėjo G.Dzekunskas.

 Pasak jo, apie 5 proc. dirbančiųjų „Barclays“ padalinyje Lietuvoje – ne Lietuvos piliečiai, biure dirba 20 skirtingų tautybių žmonių. O 73 proc. „Barclays“ padalinio darbuotojų – jaunesni nei 30 metų.

„Barclays“ Žmogiškųjų išteklių verslo partnerė Irena Balkūnė pasakoja, kad pagal tautybes iš dirbančiųjų kompanijoje ketvirtoje vietoje – brazilai. Ne vienas jų turi sąsajų su Lietuva.

  I.Balkūnės teigimu, apie 10 proc. dirbančiųjų „Barclays“ padalinyje Vilniuje – emigrantai, grįžę į Lietuvą vien dėl galimybės dirbti „Barclays“. „Jie sako – kam mums dirbti „Barclays“ užsienyje, jei tą galime daryti Lietuvoje“, - teigia pašnekovė.

Šių metų kovo viduryje „Barclays“ atidarė Žmogiškųjų išteklių valdymo centrą. Tai – antrasis toks „Barclays“ centras visame pasaulyje. Iš jo vykdomos vienos svarbiausių banko administracinių funkcijų. Pirmasis buvo įkurtas Indijoje.

„Barclays“ teigia, jog Lietuvą plėtrai pasirinko dėl kvalifikuotų darbuotojų, mokančių užsienio kalbas. Žmogiškųjų išteklių valdymo centre paruoštos vietos 80-iai verslo administravimo ir žmogiškųjų išteklių valdymo specialistų. Kaip sakė „Barclays“ Žmogiškųjų išteklių centro vadovas Mariano Andrade Gonzalezas, tiek darbuotojų tikimasi priimti 2015-aisiais. Dabar centre dirba 65 žmonės.

Kaip skaičiuoja „Investuok Lietuvoje“ laikinasis vadovas Arvydas Arnašius, vienas paslaugų centras įdarbina apie 200 darbuotojų, paslaugų įmonė – apie 6. Tie 200 darbuotojų per metus sumoka apie 5 mln. litų mokesčių.

Statistika rodo, kad 100 darbuotojų sukuria papildomai 166 darbo vietas finansų, 75 – IT, 83 – teisinėje srityje.

Jei norite pasidairyti, kokioje aplinkoje dirba „Barclays“ žmonės, atsiverskite nuotraukų albumą, kurį rasite čia.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.