Verslininkas V.Kaikaris praregėjo: jis atsiprašo Lietuvos

„Atsiprašau Lietuvos ir jos žmonių, nes buvau neteisus“, – antradienį spaudos konferencijoje, surengtoje Ūkio ministerijoje, žurnalistams pareiškė skandalingais pasisakymais garsėjantis įmonių „Šiaurės vilkas“ grupės vadovas Vilius Kaikaris. Kas jį privertė pakeisti bendravimo toną?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:25 PM

Iki šiol V.Kaikaris garsėjo tik palankumu Rusijai ir ten plėtojamam savo verslui. Dar prieš savaitę Skaistgirio miestelio (Joniškio r.) šventėje jis viešai kritikavo Lietuvos poziciją Krymo ir Rusijos atžvilgiu.

„Kodėl turėčiau tylėti gyvendamas laisvoje valstybėje? Jeigu padėtis darosi tragiška, apie tai reikia garsiai kalbėti“, - lrytas.lt tvirtino V.Kaikaris.

Mažyliai. Vienas skandalingiausių V.Kaikario pasisakymų – apie Lietuvą, kuri yra nykštukė ir „negali dramblių kaimenėms nurodyti maršrutų“, turėdamas omeny, kad Rusija yra supervalstybė.

Tąsyk jis pagrasino savo verslą perkelti į Estiją, nes šios šalies valdžia kur kas protingesnė.

Antradienio spaudos konferencijoje V.Kaikaris gerokai buvo pakeitęs bendravimo toną. Jis nebekalbėjo nei apie gerą Estija, nei apie blogą Lietuvos valdžią.

„Buvau neteisus. Per daug pasidaviau emocijoms. Pripažįstu, Rusija nėra vienintelė rinka lietuviškam sviestui ir mėsai, kad vertėtų prieš šią šalį keliaklupsčiauti“, – sakė V.Kaikaris.

Kas privertė verslininką taip radikaliai pakeisti savo nuomonę? Kalbama, kad po V.Kaikario išsišokimų valdžios kabinetuose pradėjo strigti Europos Sąjungos milijoninė parama, kuri turėjo būti skirta „Šiaurės vilkui“.

Ūkio ministras Evaldas Gustas kol kas šios informacijos nei paneigė, nei patvirtino.

* * *

P.S. Ops! Tai tebuvo tik balandžio 1-osios pokštas. Panašu, jog apgavome ne vieną :)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės