Lietuviškų kremų kūrėja: „Konkurentai? Kur jie?“

Ar išties visuomet verta tikėti, kai etiketėje perskaitote, kad kosmetika ekologiška ar natūrali? Kuo tie žodžiai traukia? O kuo baugina? Tarptautinėje grožio pramonės parodoje „Pelenė“ pristatoma lietuviška natūrali kosmetika – lašas kosmetikos jūroje. Tad kol kas konkurentų jos gamintojams tenka su žiburiu dairytis.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Apr 6, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:31 PM

„Sulaukiame tokių klientų, kurie sako: „Na, taip, gal tiems, kuriems patinka natūralumas, ir tinka tokia kosmetika“. Natūrali kosmetika Lietuvoje dar tabu.

Tačiau jei paklaustum, kokį obuolį – apipurkštą cheminėmis medžiagomis ar iš močiutės sodo – norėtų valgyti, visi sutartinai rinktųsi močiutės užaugintą ar iš ekologiškų prekių skyrelio prekybos centre“, - apie lietuvių pirkėjų mąstyseną kalbėjo natūralios kosmetikos „Ambroozija“ kūrėja ir įmonės direktorė Jurgita Sėjūnaitė.

Pelenėje“ pristatomi kremai, serumai ir kitos priemonės „Ambroozija“ gaminamos jau ketvirtus metus.

J.Sėjūnaitė tikino, kad konkurencijos natūralios kosmetikos rinkoje bent jau kol kas nejusti. Juk natūralių kremų, šampūnų, kaukių gamintojus Lietuvoje suskaičiuoti pakaktų vienos rankos pirštų.

„Žmonės nepagalvoja, kad oda – pats didžiausias organas, per kurį „valgoma“ ir visos medžiagos nueina į kraują. Kai lietuviškos natūralios kosmetikos bus tiek, kiek cheminės, tuomet galėsime kalbėti ir apie konkurenciją“, - mano J.Sėjūnaitė.

Anot jos, natūralios kosmetikos rinka - tai tokia didelė niša, kad dar daug gamintojų į ją sutilptų.

„Atlikome pirkėjų apklausą. Jie mano, kad jei mato kosmetikos reklamą, vadinasi, ji gera. Žmonės mano, kad kažkur sėdi protingas dėdė, kuris išnagrinėjęs kosmetikos sudėtį leidžia reklamuotis tiems, kurie gamina gerą kosmetiką, o „blogųjų“' nepraleidžia“, -- šypsojosi J.Sėjūnaitė.

Ji pasirengusi atremti ir tų vartotojų svarstymus, kurie įsitikinę, kad natūrali kosmetika brangesnė.

„Jei nusiperkate cheminę priemonę, kurios pagrindą 80 procentų sudaro vanduo, susitepate kremą per mėnesį. Pakuotę natūralaus kremo perkate sąlyginai brangiau, tačiau jį naudojate kelis mėnesius. Skaičiuojant dienos įkainį, išeina, kad mūsiškė yra pigesnė. Tiesiog žmonės neįpratę taip skaičiuoti. Jiems labiau rūpi pakuotė, o jei buteliukas dar įdėtas į dėžutę, gražu, akį traukia“, - kalbėjo J.Sėjūnaitė.

Ji mano, kad ilgainiui pirkėjų elgsena keisis. Mat ekologija nėra mada, o paprasčiausia higiena. Tiesa, neretai klientai baiminasi, kad natūrali kosmetika gali sukelti alergiją. Tai J.Sėjūnaitei kelia šypsena: „Nebijo, kad cheminės medžiagos kels alergiją, o ekologiškų žaliavų bijo“.

Kol kas „Ambroozija“ savo kosmetiką pardavinėja Lietuvoje, tačiau dalis kremų, serumų iškeliauja į Angliją ar Norvegiją – jų perka lietuviai emigrantai.

Ilgainiui galbūt tai paskatins „Ambrooziją“ plėsti prekybos plotus ir siekti įsitvirtinti svetur.

„Mūsų klientės – tos moterys, kurios domisi įvairiomis naujienomis. Mūsų kosmetika kuriama vaistinės laboratorijoje, taikome Indijos, Tibeto, Kinijos, Lietuvos kosmetikos receptais. O tai traukia žmones, kuriems įdomi sveika gyvensena“, - mano taip pat „Pelenėje“ dalyvaujanti natūralios lietuviškos kosmetikos „Žiedė“ receptų kūrėja Jūratė Vyžintienė.

„Labai daug mūsų rinkoje yra apsišaukėlių, kurie sakosi parduodantys ekologišką kosmetiką. Reikia būti atidesniems.

Tarkim, reklamuojami vynuogių kauliukų ar nakvišų aliejai, kurių savybės išties unikalios. Tačiau nemažai prekybos centrų parduodami aliejai neturi tų savybių, nes gaminami pramoniniu būdu. O manufaktūrose, kur naudojamas rankų darbas, jos išsaugomos“, - įspėjo J.Vyžintienė.

Kol kas apie eksportą „Žiedė“ negalvoja, mat būtų sudėtinga tokią kosmetiką, kurios galiojimo laikas trumpas, transportuoti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.