„Resta“ okupavo visą „Litexpo“ parodų centro plotą

Tūkstančio kvadratinių metrų žydintis sodas. Pasyvusis namas, kuriam apšildyti per metus užtenka 500 litų. Sodinukų mugė. Visa tai ir gerokai daugiau siūlo sostinės „Litexpo" parodų centre prasidėjusi statybų ir remonto paroda „Resta“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:16 PM

Balandžio 24-27 dienomis vykstančios parodos akcentas – vandens naudojimas ir tvarkymas namuose, kiemuose bei miestuose. Parodoje pristatoma kokybiška, taupi santechnika, vandens kokybės gerinimo įranga, naujos technologijos, laistymo įranga. Veikia ir ekspozicija „Ateities vonia“.

Šiemet savo naujienas parodoje demonstruoja 540 dalyvių iš 13 pasaulio šalių: Lietuvos, Austrijos, Baltarusijos, Didžiosios Britanijos, Čekijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos, Turkijos, Ukrainos, Vokietijos.

Paroda užims visą „Litexpo“ ekspozicinį plotą – 33 tūkst. kvadratinių metrų. Pasak „Resta“ parodos projekto vadovės Indrės Reimorienės, į „Litexpo“ teritoriją persikels ir Atvelykio nuotaika bei tradicijos.

„Kad parodoje būtų smagu ir mažiesiems lankytojams, įkūrėme jiems „Vaikų kiemelį“ ir kartu su „Ekodaiktai.lt“ komanda sekmadienį čia surengsime Atvelykio šventę.

Vaikai susitiks su tikra Velyke, ridensime įvairiaspalvius margučius, net milžinišką metro skersmens kiaušinį. Neabejojame, kad į margučių ridenimo varžybas įsitrauks ne tik vaikai, į kovą stos ir rimti statybų verslo atstovai“, – sakė I. Reimorienė.

Šventėje dalyvausianti tikra Velykė kvies vaikučius ne tik ridenti kiaušinius, bet ir pasidarbuoti velykinėse dirbtuvėlėse, kartu pasigaminti nuotaikingų kiaušingalvių.

Kol mažieji lankytojai bus užsiėmę „Vaikų kiemelyje“, jų tėveliai galės susipažinti su statybų naujienomis, apsilankyti sodinukų mugėje, pasigrožėti Lietuvos želdintojų ir dekoratyvinių augalų augintojų asociacijos specialiai parodai sukurta „Žaliąja ekspozicija“ – net 1000 kv. m žydinčiu sodu.

„Šiais metais „Žaliojoje ekspozicijoje“ lankytojus supažindiname su lietaus vandens panaudojimo galimybėmis, ekologiniais tvenkiniais, želdinimo tendencijomis ir madomis, „protingu“ kompostavimu, sodo takelių įrengimu, balkonų ir terasų, stogų ir sienų želdinimu bei daugybe kitų naudingų aplinkotvarkos dalykų.

Čia veikia ir „Sodininko dirbtuvės“, kur vyks praktiniai užsiėmimai ir sodininkus, daržininkus bei visus aplinkos puoselėtojus konsultuos specialistai“, – pasakojo I. Reimorienė.

Šalia „Žaliosios ekspozicijos“ įsikūrė įmonės, siūlančios laistymo sistemas, šiltnamius, žoliapjoves, balkonų ir terasų želdinimo idėjas ir sprendimus, lauko baldus, apšvietimą, baseinus, pavėsines, sodo ir mažąją architektūrą.

Čia pat veikia „Sodinukų mugė“, kur puikuosis koloninės, žemaūgės obelaitės, naujų veislių uogakrūmiai, lietuvių pamėgti sausmedžiai, populiarėjančios šilauogių veislės. Mugės lankytojai čia gali įsigyti ir įvairių želdinių, vienmečių ir daugiamečių gėlių, sodinukų.

„Resta“ yra didžiausia statybų tematikos paroda Baltijos šalyse, skirta statybų verslo profesionalams ir galutiniams vartotojams, besidomintiems statybomis ir renovacija. Tai vienintelė specializuota paroda Baltijos šalyse, pelniusi pasaulinės parodų verslo asociacijos UFI pripažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.