Lietuviškais pieno baltymais domisi „Nestle“ ir „Fonterra“

Nuo kitų metų į rinką išeisiančia pieno gamintojų kooperatyvo „Pienas LT“ pieno baltymų produkcija domisi vienos stambiausių pasaulyje maisto pramonės kompanijų – „Fonterra“ ir „Nestle“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:22 AM

„Tiriame rinką, jau įvyko daug susitikimų su galimais pirkėjais. Netgi garsios pasaulio pieno kompanijos siūlo nupirkti mūsų produktą, užsidėdamos savo prekės ženklą. Panašu, kad neturėsime problemų su rinkomis. Šiandien sunku pasakyti, į kokias šalis konkrečiai nukeliaus produktas, tačiau mes bendraujame ir su „Fonterra“, ir su „Nestle“, ir žinome, kad tie kanalai tikrai bus“, – sakė kooperatyvo „Pienas LT“ valdybos narys Bronius Markauskas.

„Fonterra“ yra didžiausia pieno produkcijos gamintoja Naujojoje Zelandijoje, o ši šalis yra didžiausia pieno produktų eksportuotoja pasaulyje. Tuo metu Šveicarijos kompanija „Nestle“ – didžiausia pasaulyje maisto gamintoja.

Pasak B.Markausko, pirmąsias sutartis su partneriais planuojama pasirašyti dar iki Naujųjų metų.

Primename, kad žemės ūkio kooperatyvas „Pienas LT“ 2013-iųjų liepą Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje pradėjo pieno perdirbimo gamyklos statybą.

Gamykloje bus gaminamas eksportui skirtas nedenatūruotas aukštos koncentracijos pieno baltymas, naudojamas maisto ir farmacijos pramonėse. Pradinis planuojamas gamyklos perdirbimo pajėgumas – 650 tonų pieno per parą, o maksimalus – 1200 tonų.

Kooperatyvo „Pienas LT“ nariai – 211 Lietuvos ūkininkų, bendrovių bei kooperatyvų. Visi kooperatyvo nariai yra gamyklos bendrasavininkai.

Planuojama, jog gamykla veiklą pradės 2014 metų pabaigoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.