DNB banko pelnas - didesnis nei prieš metus

Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausantis DNB bankas per pirmuosius tris šių metų mėnesius uždirbo 17,7 mln. litų pelno prieš mokesčius palyginti su 13,3 mln. litų atitinkamu laikotarpiu 2013 metais.

DNB šįmet sekasi dar geriau nei pernai.<br>V.Balkūno nuotr.
DNB šįmet sekasi dar geriau nei pernai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:54 AM

Atskaičius mokesčius, pirmojo ketvirčio DNB banko grynasis pelnas sudarė 14,1 mln. litų palyginti su 13,3 mln. litų atitinkamu laikotarpiu 2013 metais. Rezultatas yra neaudituotas ir apskaičiuotas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

Kovo pabaigoje AB DNB bankas individualiems ir verslo klientams buvo suteikęs kreditų už 9,36 mlrd. litų, t. y banko grynasis paskolų portfelis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai padidėjo 5,0 proc. Tam didžiausios įtakos turėjo išaugęs ūkio subjektų ir gyventojų finansavimas, kuris palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo atitinkamai 5,3 proc. ir 4,6 procento.

Augant klientų skaičiui ir verslo subjektų lėšoms banko sąskaitose, indėlių portfelis DNB banke, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 6,3 proc., iki 6,33 mlrd. litų. Nuosekliai įgyvendinant į klientų poreikius orientuotą verslo modelį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, banko klientų skaičius išaugo 37,5 tūkst. Kovo pabaigoje DNB bankas teikė finansines paslaugas 832 tūkstančiams individualių ir verslo klientų.

Didėjant kreditavimo apimčiai DNB banko grynosios palūkanų pajamos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 3,8 proc. ir šių metų pirmąjį ketvirtį sudarė 52,9 mln. litų. Augant klientų skaičiui ir jiems aktyviau naudojantis įvairiomis banko paslaugomis DNB banko grynosios paslaugų ir komisinių pajamos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 10,8 proc., iki 23,3 mln. litų.

Banko veiklos ir kitos išlaidos per pirmuosius tris šių metų mėnesius sudarė 67,43 mln. litų. Dėl nuoseklių pastangų didinti veiklos efektyvumą, banko sąnaudos, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 6,3 procento.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.