Ką ir kur pirkti? Tai - iššūkis ir šiuolaikinei šeimai

Kartais apsipirkti vienam sunku, o ką jau kalbėti apie šeimos išvyką į prekybos centrą. Nieko naujo, jog dažniausiai ši užduotis atitenka mamoms, kurios geriausiai žino, kuo šeima džiaugsis susibūrusi prie bendro stalo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2014, 12:56 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:04 PM

Pirmenybė - šviežiam maistui

„Darbo dienomis, vakarais, po darbų ir darželio važiuojant namo sustojame parduotuvėje greitam apsipirkimui. Savaitgalį važiuojame ryte iki pietų ir apsiperkame visai savaitei. Dažnai savaitgalį tenka važiuoti vienai mamai, kad ramiai ir netrukdoma nupirkčiau visko, ko reikia namams”, – apie šeimos apsipirkinėjimo įpročius pasakojo su šeima Vilniuje gyvenanti Asta Koževnikova.

Pasak dietologų, labai svarbu vartoti šviežią maistą, kuo mažiau paveiktą apdorojimo, šaldymo ar kitų veiksnių. Gyvenant šeimoje tai tampa ypač dideliu iššūkiu, juk esame įpratę prie greitai paruošiamų šaldytų žuvies pirštelių ar kitų pusgaminių.

„Stengiamės, kad namuose būtų šviežias maistas, todėl perkame tiek kiek suvalgome, per artimiausias keletą dienų. Mūsų vaikai valgo tik namuose gamintą maistą, neperkame jokių šaldytų picų ar kitokių pusgaminių. Dažnai renkamės „IKI ŪKIS“ produkciją, nes lietuviškas produktas atrodo tikresnis, arčiau namų“, – kalba du vaikus auginanti moteris.

Parduotuvės pasirinkimo kriterijai

Astos šeima parduotuvę renkasi pagal lokaciją ir produkcijos pasiūlą. Jos kaiminystėje maisto prekių parduotuvių yra net trys. „Nesinori važiuoti į toliau esančią parduotuvę, visada renkuosi tą, kuri arčiau namų. Skirtingo dydžio „IKI“ parduotuvių yra trys, tad niekada netenka sukti galvos. Daug lemia ir parduotuvės asortimentas, kadangi apsipirkti tenka už visą šeimą, reikia, jog būtų, ką nupirkti tiek vyriškam skoniui, tiek produktų, kurie būtų skirti mažiesiems“, – teigė moteris.

Šeimos pirkinių krepšelio sudėtis

Šeimos pirkinių krepšelyje dažniausiai atsiduria pieno produktai, duona, mėsa iš Lietuviško ūkio, taip pat saldėsiai, sausainiai bei buitiniai reikmenys.

„Malonu, kai gali savo vartojamas ir mėgstamas prekes nusipirkti už mažesnę kainą. Esu pastebėjusi, kad „IKI“ parduotuvėse kainos panašios kaip ir kituose prekybos centruose, ir net yra prekių, kurios yra pigesnės, o kokybė niekuo nesiskiria. „Cento“ produktų pakuotės labai paprastos, tačiau kaina daug palankesnė nei perkant tą patį produktą su išvaizdžiau atrodančiu įpakavimu“,– pastebėjimais dalinasi Asta, kurios šeima aktyviai rūšiuoja šiukšles ir įpakavimams skiria nemažai dėmesio.

„Atkreipėme dėmesį, jog geras ir kokybiškas maistas dažnai būna ir gamtai draugiškoje pakuotėje. Mes mėgstame „IKI“ keptą Itališką ciabattą, konditerija taip pat visada šviežia, o supakuota popieriniuose maišeliuose, kuriuos galima panaudoti ir kelis kartus. Pavyzdžiui, namuose pakuojant maisto likučius, o duona laikoma tokiame pakelyje nesukietėja”, – patarimais pasidalijo vilnietė.

Dažniausiai sprendimą pirkti nulemia palanki kaina

Asta prisipažino, kad kartais palepina vaikus prekybos centro parduotuvėje nupirkdama žaislą, bet tik tuomet, jei jo kaina būna geresnė nei žaislų parduotuvėje.

„Žinoma, „IKI“ parduotuvėse atsiradus „Angry birds“ paukščiams, jie nukonkuravo bet kokius kitus žaislus – vaikai nori tik pildyti kolekciją ir dabar į parduotuves apsipirkti kartu eina labai noriai“, – vaikų džiaugsmais dalinasi mama.

Asta pastebėjo, jog kartais kai kurios prekės „IKI“ parduotuvėje būna pigesnės nei turguje. „Pavyzdžiui mėsą dažnai perkame parduotuvėje, ji būna šviežia ir ją greitai išperka. Taip pat perkame putpelių kiaušinius, kurie yra paženklinti „IKI ŪKIS“ ženklu – žinome, kad produktas atkeliavo iš lietuviško ūkio ir tai visada yra malonu žinoti. Pirkdami lyg prisidedame prie lietuviškos produkcijos populiarinimo“, – Lietuviškų produktų atradimais dalinosi pašnekovė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: