Lietuviški pieno produktai greitai keliaus į Braziliją?

Brazilija ir Lietuva turi daug dar neišnaudotų galimybių bendradarbiauti. Ne tik žemės ūkio ir maisto srityje. Šios dvi tolimos valstybės galėtų keistis studentais, mokslininkų patirtimi. Šitaip Paryžiuje sutarė Lietuvos ir Brazilijos žemės ūkio ministrai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-27 17:42, atnaujinta 2018-02-13 11:26

Gegužės 26 dieną Paryžiuje vyko dvišalis Lietuvos žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos ir Brazilijos žemės ūkio, gyvulininkystės ir maisto tiekimo ministro Neri Gellerio susitikimas. Ministrai aptarė galimybes, kaip plėtoti dvišalius prekybos ryšius, paspartinti žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją išdavimo procedūras.

V.Jukna pabrėžė, kad abi šalys turi puikių, tačiau dar neišnaudotų galimybių bendradarbiauti žemės ir maisto ūkio srityse. Brazilijos ministras N.Gelleris asmeniškai pažadėjo tarpininkauti dėl žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją išdavimo.

Susitikime kartu su ministru V.Jukna dalyvavęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius pabrėžė, kad žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją klausimų derinimas aukščiausiu lygiu leis pasiekti konkrečių rezultatų ir paspartins dvišales derybas, kurios šiuo metu vykdomos atsakingų abiejų šalių institucijų.

Gerą pradžią bendradarbiavimui davė teigiamos Brazilijos specialistų audito, vykusio 2013 m. rugsėjo-spalio mėnesiais, išvados dėl Lietuvoje įdiegtos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės efektyvumo, jos teikiamų lietuviškų žuvininkystės produktų saugos ir kokybės garantijų.

Susitikimo metu ministrai taip pat sutarė bendradarbiauti mokslo ir mokymo srityse, keistis programomis, specialistais, studentais. Brazilijos kolegos pakviesti dalyvauti tarptautinėje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „AgroBalt 2016“ ir pristatyti savo šalies stendą.

Po susitikimo V.Jukna išreiškė viltį, kad nuo šiol dvišalis Lietuvos ir Brazilijos bendradarbiavimas plėsis bei įgaus naujų formų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.