Skatins žmones nepirkti kontrabandinių gaminių

Dėl itin didelės nelegalių tabako gaminių rinkos valstybė ir verslas pradėjo nacionalinę informacinę kampaniją, kurios tikslas – mažinti visuomenės toleranciją kontrabandiniams gaminiams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-28 19:49, atnaujinta 2018-02-13 10:18

Nors Vyriausybė, stiprindama sienos apsaugą ir prekybos nelegaliomis prekėmis kontrolę šalies viduje, šiemet ėmėsi papildomų priemonių kontrabandos mastams mažinti, dėl aukštos piliečių tolerancijos kontrabandai nelegali tabako gaminių rinka išlieka stabiliai didelė.

„Su šešėline ekonomika kovojama labai aktyviai. Sustiprinus kontrolę, padidėjo sulaikomų nelegalių prekių kiekiai. Vyriausybėje rengiamos ir įgyvendinamos naujos priemonės, padėsiančios mažinti nelegalią rinką.

Tačiau suprantama, kad kol piliečių tolerancija kontrabandinėms prekėms nemažės, akivaizdžių rezultatų pasiekti bus labai sudėtinga“, – sakė iniciatyvą palaikantis ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Informacine kampanija siekiama paaiškinti, jog kontrabanda daro žalą kiekvienam, net ir tiems, kurie nelegalių prekių nevartoja. Todėl piliečiai neturėtų užsimerkti prieš akivaizdžius kontrabandos, tokios kaip nelegalių cigarečių, vartojimo apraiškas savo aplinkoje – tarp draugų ar kolegų.

Kampanija atkreipia dėmesį, kad kontrabanda ne tik atima iš valstybės lėšas, kurios galėtų būti panaudotos visų piliečių poreikiams, bet tiesiogiai finansuoja organizuotą nusikalstamumą, kuris dažnai įtraukia ir nepilnamečius. Žinant apie nusikalstamus atvejus, skatinama pranešti policijai. „Kontrabandinių cigarečių mastas Lietuvoje vis dar yra vienas didžiausių Europos Sąjungoje. Sumažinus kontrabandą, valstybės biudžetas būtų papildomas didesnėmis pajamomis.

Be to, kova su kontrabanda padėtų pažaboti nusikalstamumą ir sumažintų tabako gaminių prieinamumą nepilnamečiams“, – sakė „Philip Morris Baltic“ korporacijos reikalų vadovas Lietuvai Laurynas Bučalis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.