Apdovanojimai verslui - už atsakomybę

Geros darbo sąlygos, dėmesys ir darbuotojams, ir jų artimiesiems. Stipri įmonės bendruomenė ir dėmesys aplinkosaugai. Tai – kriterijai, kuriuos pasitelkus buvo atrinktos socialiai atsakingiausios 2013-ųjų Lietuvos įmonės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:45 AM

Šiandien, birželio 5-ąją, jos pagerbtos Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų renginyje. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jį organizavo jau septintą kartą.

Didelių įmonių kategorijoje nominacija „Metų darbovietė 2013“ atiteko trąšų gamybos bendrovei „Lifosa“. Įmonė apdovanota už saugių ir sveikų darbo sąlygų užtikrinimą kiekvienam darbuotojui. Jai atiteko ir sertifikatas už aplinkosaugą - už kompleksines priemones, skirtas Baltijos jūros taršai mažinti.

„Pelnas yra svarbus, bet ne vienintelis įmonių tikslas. Bet jų vykdomos veiklos atsakomybę bei pačios įmonės brandumą rodo palankių darbo sąlygų užtikrinimas dirbantiesiems, pavyzdžiui, darbuotojo įsipareigojimų derinimas, atsižvelgiant į jo šeimos poreikius. Tokiems darbuotojams sudaromas lankstus darbo grafikas.

Gerą darbo atmosferą sukuria ir tokia įmonių vadovybė, kuri diskutuoja su darbuotojais, priimdama sprendimus. Ir nenusigręžia nuo socialiai atsakingos veiklos“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Įmonės, atsigręžusios į žmones

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija atsakingo verslo apdovanojimus įmonėms skyrė, atsižvelgdama ir į tris jų veiklos kategorijas. Atskirai apdovanotos didelės, labai mažos ir vidutinės bei tarptautinės įmonės ar jų Lietuvoje veikiančios atstovybės.

Papildomas sertifikatas skirtas „Lietuvos geležinkeliams“ - už konstruktyvų bendrovės vadovybės ir profesinių sąjungų atstovų dialogą.

Ši bendrovė pelnė ir nominaciją „Metų aplinkosaugos įmonė 2013“ - už visapusišką vykdomos veiklos poveikio aplinkai mažinimą.

Nominacija „Metų darbovietė 2013“ labai mažų, mažų ar vidutinių įmonių kategorijoje skirta bendrovei „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ - už horizontaliosios organizacinės struktūros įtvirtinimą ir darbuotojų motyvacijos stiprinimą.

Tarptautinių įmonių kategorijoje ši nominacija skirta biotechnologijų bendrovei „Thermo Fisher Scientific Baltics“. Įmonė pagerbta už aukštųjų mokyklų absolventų įdarbinimą ir kokybiškų darbo sąlygų užtikrinimą visoms darbuotojų grupėms.

 Už jaunimo emigracijos prevenciją bei socialinės rizikos grupėms priklausančių jaunuolių įdarbinimą papildomas apdovanojimas skirtas pastolių ir kitų surenkamų konstrukcijų prekybos ir nuomos bendrovei „Layher Baltic“.

Saugo aplinką

Nominacija „Metų aplinkosaugos įmonė 2013“ skirta ir didmeninės prekybos popieriumi bendrovei „Antalis“, - už aukščiausių kokybės ir aplinkosaugos standartų užtikrinimą visoje tiekimo grandinėje.

Sertifikatas už naujų aplinkosaugos iniciatyvų įgyvendinimą ir visuomenės sąmoningumo rūšiuojant atliekas skatinimą skirtas „Danske Bank“ Lietuvos filialui.

Dėmesys bendruomenėms

Nominacija „Metų bendruomeniškiausia įmonė 2013“ didelių įmonių kategorijoje atiteko bendrovei „Lifosa“. Ši įmonė dėmesio nusipelnė ir už tai, kad priimdama verslo plėtrai ir inovacijoms reikalingus sprendimus atsižvelgia ir į bendruomenės lūkesčius ir poreikius.

Tokios pat nominacijos, bet ne didžiųjų, o labai mažų, mažų ar vidutinių įmonių kategorijoje nusipelnė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Ji pagerbta už indėlį įgyvendinant Klaipėdos miesto bendruomenei socialiai reikšmingus projektus.

 Už aktyvią partnerystę su visomis suinteresuotomis grupėmis papildomas apdovanojimas skirtas Lietuvos parodų ir kongresų centrui „Litexpo“.

Bendrovė „K2 LT“ jį gavo už aktyvų dalyvavimą Kėdainių krašto turizmo plėtroje ir partnerystę su vietos bendruomene.

 Nominaciją „Metų bendruomeniškiausia įmonė 2013“ tarptautiniųįmonių kategorijoje gavo farmacijos bendrovė „GlaxoSmithKline Lietuva“. Ji pagerbta už buvimą visų geros sveikatos partneriu, darbuotojų įtraukimą į vykdomas iniciatyvas ir realią pagalbą bendruomenėms.

Papildomi sertifikatai skirti bendrovėms „Callcredit Operations“ (už aktyvų bendradarbiavimą su vaikų dienos centru „Užuovėja“ ir darbuotojų įtraukimą į bendruomeniškumą skatinančius projektus) bei „Western Union Processing Lithuania“ (už aktyvų darbuotojų savanorystės skatinimą). Nominacija „Metų sveikatingiausia įmonė 2013“ skirta DNB bankui, - už požiūrį, kad „sveiko gyvenimo būdo“ filosofija yra tapati „sveiko finansinio gyvenimo būdo“ filosofijai ir sveikatingumo skatinimą Vilniaus mieste.

„Socialiai atsakinga įmonė 2013“ - tai „Lifosa“. Jai už ilgametes tradicijas, atvirumą naujovėms ir reikšmingų projektų socialinės atsakomybės srityje įgyvendinimą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.