Piktnaudžiaujantiems verslininkams - premjero rimbas

Premjeras Algirdas Butkevičius perspėjo verslininkus,

Įmonėms, kurios piktnaudžiaus didindami kainas įvedant eurą, gali būti uždrausta dalyvauti viešuosiuose konkursuose arba taikomos kitos griežtos sankcijos.
Įmonėms, kurios piktnaudžiaus didindami kainas įvedant eurą, gali būti uždrausta dalyvauti viešuosiuose konkursuose arba taikomos kitos griežtos sankcijos.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 5, 2014, 10:21 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:10 AM

„Norėčiau, kad žmonių sąmoningumas būtų reikiamo lygio ir didžiulė atsakomybė tų, kurie atsakingi už verslą. Nes mes elgsimės labai griežtai ir principingai. Galvosime, kaip priimti tam tikras įstatymo nuostatas, kad vos ne uždrausti kai kurioms kompanijoms dalyvauti tolesniuose viešuosiuose konkursuose, jei bus nustatyta, kad tai tyčinis piktnaudžiavimas, reikalaujant papildomų pinigų“, - sakė A.Butkevičius.

Jis pateikė pavyzdį, kad neįvardijama informacinių technologijų bendrovė, įrengusi sistemą biudžetinėje organizacijoje, už jos pertvarkymą dabar reikalauja beveik tiek pat pinigų, kiek jai sumokėta už įrengimą.

„Vieną pastebėjimą mes jau turime, bet jis dar nepatikrintas, kad kai kurios informacinių technologijų kompanijos, kurios yra dabartines programas įkūrę biudžetinėse organizacijose ir dabar jas turi pertvarkyti, reikalauja vos ne daugiau už pertvarkymą sumokėti nei kainavo tos programos diegimas. Pagal visą tvarką jie negali reikalauti jokių papildomų pinigų, nes jie tas programas prižiūri ir turi pertvarkyti, nereikalaudami papildomų pinigų, ir mes šita kryptimi sustiprinsime kontrolę“, - kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius pranešė trečiadienį jau kalbėjęs su Lietuvos banko vadovu ir finansų ministru, jog reikia labiau sustiprinti kontrolę, kad verslininkai prieš euro įvedimą nedidintų kainų. Be to, Seimo narių, kurie susitinka su gyventojais, taip pat paprašyta kaupti informaciją ir iš karto pranešti Vyriausybei ar kitoms institucijoms, jei kažkur nepagrįstai didinamos kainos.

Vyriausybė kovo pabaigoje pritarė Geros valios įvedant eurą memorandumui, kurį pasirašiusios įmonės įsipareigos nenaudoti euro įvedimo kaip preteksto didinti kainas. Ūkio ministras Evaldas Gustas teigė, kad nesąžiningi verslininkai gali būti baudžiami baudomis iki 20 tūkst. litų.

Euro įvedimo įstatymas numato, kad pusmetį iki euro įvedimo ir pusmetį po to prekybininkai kainas turės skelbti ir litais, ir eurais, o už įstatymo pažeidimą pirmą kartą grės bauda iki 1 tūkst. litų, už pakartotinį pažeidimą - iki 5-10 tūkst. litų.

Europos Komisija trečiadienį leido Lietuvai 2015 metais įsivesti eurą. Dešimtmetį ES nare esanti šalis, nesėkmingai siekusi euro dar 2007-aisiais, taps 19-ąją euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.