Danguje iš Kauno į Vilnių - 16 minučių, bet žemėje - daug ilgiau

Oro bendrovė „Air Lituanica“ trumpiausią savo istorijoje skrydį įveikė per 16-ą minučių. Tačiau – vėluodama. Kauno oro uoste lėktuvas turėjo pakilti 11 valandą, bet nuo pakilimo tako atsiplėšė be 8 minučių dvyliktą. Kadangi ketvirtadalis lėktuvo keleivių buvo vaikai, jų tėvams, belaukiant oro uoste skrydžio, beliko dalinti pažadus, kad viskas bus gerai.

Trupiausią savo gyvenime skrydį ir "Air Lituanica" lėktuvas, ir jo keleiviai įveikė per 16 minučių.<br>D.Umbraso nuotr.
Trupiausią savo gyvenime skrydį ir "Air Lituanica" lėktuvas, ir jo keleiviai įveikė per 16 minučių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbailienė

2014-06-21 14:46, atnaujinta 2018-02-12 15:11

Vilniaus oro uoste atvykimo salėje atskrendant lėktuvo iš Kauno lūkuriavo tik viena moteris. Ji su nerimu žvilgčiojo į informacijos švieslentę, nes ties nurodytu atvykimo laiku - 11.30, įsižiebė informacija, kad skrydis vėluoja. Kodėl?

„Viskas gerai, - lengviau atsikvėpė, pasikalbėjusi su Kaune esančiais saviškiais. Lėktuvas iš kito skrydžio vėliau pasiekė Kauną. - Juk tie skrydžiai – lyg konvejeris“.

Kaune pakilęs į dangų 11.52 val. „Air Lituanica“ lėktuvas 12.08val. palietė Vilniaus oro uosto nusileidimo taką. Dar po 10 minučių keleiviai pravėrė išėjimo duris.

Skrydis – tai ir dovana

„Tai buvo fantastika, - nesitvėrė džiaugsmu Mykolas. - Labai gražus skrydis. Ir labai gera patirtis“.

Skrydis iš Kauno į Vilnių – tai jo dovana 50 metų sukaktį švenčiančiam tėčiui. Šeštadienio rytą jiedu traukiniu pasiekė Kauną, o po to lėktuvu parsklendė namo.

Lėktuve – ir šeimos, ir mylimieji

„Trumpai skridome. Apie kavą lėktuve net negalvojome. Visiems labiausiai rūpėjo pamatyti, kas gi – už lango“, - sakė kartu su vyru trims savo vaikams pramogų dieną suorganizavusi Eglė. Į Kauno oro uostą jie nuvyko 15 minučių po dešimtos. Tad skrydžio jiems teko ilgokai palaukti.

Ši kauniečių šeima iš Vilniaus oro uosto patraukė tiesiai į Vilniaus geležinkelio stotį. Kelionė namo dviaukščiu, moderniu traukiniu – tai dar vienas vaikams skirtas šeštadienio išvykų patyrimas vaikams.

„Buvo smagu. Pamatėme ir Trakus, ir nuostabų dangų“, - glausdamas prie savęs vaikus pasakojo Gediminas. Jo šeimos planuose – žvalgytuvės po Vilnių, o vakarop, kaip ir kitų prakalbintų šeimų, laukia kelionė greituoju traukiniu namo.

Smagų šurmuliuką oro uoste sukėlė ir Regina, - penkiese, kartu su sūnumi Dovydu ir kitais šeimynykščiais jie pasiekė Vilnių, kad jame šiandien, šeštadienį, suskubtų  bent jau išgerti kavos.

Savo dviejų ir keturių metų vaikams skrydžio pramogą suteikė ir Elektrėnuose gyvenantis Nerijus. Šeštadienio rytą jo šeima autobusu pasiekė Kauną, atskrido į Vilnių, o po to traukiniu dundės namo.

Pasak jo žmonos Linos, patikra Kauno oro uoste buvo labai greita. „Šiek teik dukra nerimo, kai teko laukti lėktuvo. Bet buvome nusiteikę gražiai kelionei, tad dėl to nesukome galvos. Juoba kad sūnui oro uoste buvo labai smalsu“, - sakė Lina.

Tarp laimingų, šiek tiek apstulbusių mažųjų keleivių link išėjimo nuvinguriavo ir laimingų jaunų žmonių porelė. Jų šypsenos buvo tokios iškalbingos, kad nė nereikėjo abejoti, jog iki dangaus juos pakylėjo ne tik „Air Lituanica“ lėktuvas, bet ir meilė.

Ketvirtadalis keleivių - vaikai Šiandien į Vilnių iš Kauno „Air Lituanica“ lėktuvo atskrido 86 keleiviai, iš jų 22 – vaikai.

Ryt lėktuvo kaukia skrydis atgal – į Kauną iš Vilniaus skris šiek tiek mažiau vaikų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.