Žemų sąnaudų bendrovė tiesia daugiau oro kelių į Ameriką

Pigių skrydžių aviacijos bendrovė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 10:14 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:59 AM

Per artimiausias dvi dienas ji taip pat pradės skraidyti du kartus per savaitę iš Londono į Fort Loderdeilą ir tris kartus per savaitę į Niujorką.

„Norwegian“ į tolimojo skrydžių rinką įžengė 2013 metais, pristatydama maršrutus iš Skandinavijos į JAV ir Tailandą.

Pasak „Norwegian“, kai kurie pigūs sezoniniai skrydžiai į Niujorką į vieną pusę gali kainuoti vos 179 svarus, tačiau už tokią kainą vietų skaičius bus ribotas.

Trečiadienį „Norwegian“ savo tinklapyje sezoninius skrydžius liepos-rugpjūčio mėnesiais siūlė už 329-647 svarus.

Tačiau paslaugą, kurią siūlo naujoji bendrovė „Norwegian Air International“ (NAI) Airijoje, griežtai kritikuoja JAV oro linijos ir profesinės sąjungos. Pasak jų, NAI naudojasi Airija dėl čia galiojančių lankstesnių darbo įstatymų.

Kaip teigia „Air Line Pilots Association“ (ALPA) (Oro linijų lakūnų asociacija), NAI „buvo sukurta siekiant išvengti tam tikrų darbo įstatymų ir taisyklių“. Taip pat skundžiamasi, kad NAI samdo lakūnus ir įgulą iš Azijos, tikėdamasi sumažinti išlaidas.

„Norwegian“ savo ruožtu tvirtina, kad visuomet laikosi rinkų, kuriose dirba, reikalavimų ir taisyklių, ir teigia pasamdžiusi 300 amerikiečių įgulos narių ir lakūnų iš Niujorko skrydžiams savo „787 Dreamliner“ orlaiviu.

Savo pareiškime „Norwegian“ tvirtina, kad NAI įsikūrusi Airijoje tam, kad „galėtų lengviau įsigyti teisę skrydžiams į ir iš ES (Norvegija nėra ES narė) ir naudotis lankstesnėmis finansavimo taisyklėmis“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.