Jonas Milius: „Rusija švelnina maisto gabenimo ribojimus“

Rusija nuo kitos savaitės švelnina

Anot J.Miliaus, apie 95 proc. visų per Lietuvą gabenamų maisto produktų krovinių keliaudavo būtent į Baltarusiją ir Kazachstaną.<br>D.Umbraso nuotr.
Anot J.Miliaus, apie 95 proc. visų per Lietuvą gabenamų maisto produktų krovinių keliaudavo būtent į Baltarusiją ir Kazachstaną.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 14, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:00 AM

„Aš turėjau telekonferenciją su Rusiją ir mes kaip tik viską apkalbėjome. Nuo liepos 21 dienos sušvelnėja mums tie reikalavimai. Praktiškai į Kazachstaną ir Baltarusiją galėsime vežti kaip vežėm, o į Rusiją išlieka ta tvarka, bet ten irgi kai kurioms prekėms sušvelninta“, - BNS teigė J.Milius.

Anot jo, apie 95 proc. visų per Lietuvą gabenamų maisto produktų krovinių keliaudavo būtent į Baltarusiją ir Kazachstaną.

„Teko labai daug kalbėti su Baltarusijos ir Kazachstano veterinarijos tarnybų vadovais ir kartu su Rusijos vadovais. Sakėm, kad mums neįmanoma maisto produktus gabenti tik konteineriuose, neneuimant plombų. Čia liečia visą Europos Sąjungą, bet Lietuvai tai yra labai aktualu,  nes esame labai išvystę logistiką“, - kalbėjo J.Milius.

Pasak jo, penktadienį šis klausimas taip pat buvo svarstomas ir Europos Sąjungos lygiu.

„Penktadienį apie tai buvo kalbėta, diskutuota. Europos Komisija kreipsis į Rusiją raštu dėl to dalyko, bet dabar tai sušvelnėjo“, - sakė Lietuvos veterinarijos tarnybos vadovas.

Liepos pradžioje Rusijos veterinarijos tarnyba („Roselchoznadzor“) pranešė, kad nuo liepos 7 dienos maisto produktus ir jų žaliavas per Lietuvą galima gabenti tik konteineriuose, nenuimant plombų.

Rusijos veterinarai naujais reikalavimais tikisi nustatyti tiesioginius kaltininkus, kai krovinys Muitų sąjungą pasiekia su pažeidimais. Pasak Rusijos atstovų, kai plombos nuimamos šalyse, per kurias krovinys vyksta tranzitu, pasidaro sudėtingiau nustatyti, kas kaltas dėl pažeidimų.

Dėl Rusijos draudimo gabenti krovinius iš Klaipėdos šaldytų produktų terminalų praėjusią savaitę Klaipėdos uoste užstrigo apie 10 tūkst. tonų krovinių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.