Kroviniams į Rusiją bei Kazachstaną kelias pagaliau atviras

Rusija nuo pirmadienio sušvelnino

J.Miliaus teigimu, nuo pirmadienio kroviniai iš Lietuvos į Kazachstaną ir Baltarusiją gabenami be apribojimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Miliaus teigimu, nuo pirmadienio kroviniai iš Lietuvos į Kazachstaną ir Baltarusiją gabenami be apribojimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 21, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:24 PM

Lietuvos veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus teigimu, nuo pirmadienio kroviniai iš Lietuvos į Kazachstaną ir Baltarusiją gabenami be jokių apribojimų. Būtent į šias šalis keliauja apie 95 proc. visų per Lietuvą gabenamų maisto produktų krovinių.

Tuo metu kroviniams į Rusiją apribojimai toliau taikomi, tačiau ne visoms prekėms.

Liepos pradžioje Rusijos veterinarijos tarnyba („Roselchoznadzor“) pranešė, kad nuo liepos 7 dienos maisto produktus ir jų žaliavas per Lietuvą galima gabenti tik konteineriuose, nenuimant plombų.

Rusijos veterinarai naujais reikalavimais tikisi nustatyti tiesioginius kaltininkus, kai krovinys Muitų sąjungą pasiekia su pažeidimais. Pasak Rusijos atstovų, kai plombos nuimamos šalyse, per kurias krovinys vyksta tranzitu, pasidaro sudėtingiau nustatyti, kas kaltas dėl pažeidimų.

Dėl Rusijos draudimo gabenti krovinius iš Klaipėdos šaldytų produktų terminalų praėjusią savaitę Klaipėdos uoste įstrigo apie 10 tūkst. tonų krovinių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.