JAV pareigūnai vėl leido skraidyti į Tel Avivą

JAV Federalinės aviacijos administracija (FAA) panaikino draudimą JAV avialinijų bendrovėms vykdyti reisus į Tel Avivą. Šio draudimo laikėsi JAV avialinijos „Delta“, „United“, „US Airways“ ir kitos didžiosios kompanijos, siekdamos užtikrinti savo klientų ir darbuotojų saugumą.

Izraelis įtikino JAV Federalinės aviacijos administraciją, kad skristi į Tel Avivą tapo saugu.<br>AP nuotr.
Izraelis įtikino JAV Federalinės aviacijos administraciją, kad skristi į Tel Avivą tapo saugu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 8:34 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:47 PM

Avialinijos paslaugas buvo sustabdžiusios praėjus mažiau nei savaitei po Izraelio karinės sausumos operacijos pradžios Gazoje ir aviacijos bendrovėms pasaulyje peržiūrint savo skrydžių maršrutus virš konflikto teritorijų. Atsargumo priemonių imtasi po liepos 17 dieną Rytų Ukrainoje įvykusios Malaizijos keleivinio lėktuvo katastrofos, pareikalavusios visų 298 orlaiviu skridusių žmonių gyvybių.

„Priimdama sprendimą FAA intensyviai dirbo su JAV vyriausybės atstovais, kad įvertintų saugumo padėtį Izraelyje. Federalinės aviacijos administracija patikrino svarbią naują informaciją ir saugumo priemones, kurių imasi Izraelio valdžia, kad sumažintų riziką civilinei aviacijai“, – rašoma institucijos pranešime.

FAA rekomendacijomis vadovavosi ir iš Vilniaus į Tel Avivą skrydžius vykdanti bendrovė „Wizz Air“, kuri buvo laikinai sustabdžiusi keliones į Izraelį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.