V. Kaikaris apie Rusiją: „Nieko nežinau, dabar žvejoju“

Verslininkas Vilius Kaikaris, prieš kelis mėnesius išgarsėjęs dėl savo kategoriško požiūrio į Lietuvos užsienio politiką, bent kol kas nelinkęs dramatizuoti Rusijos įvestų sankcijų Europos Sąjungai.

V.Kaikaris dėl Rusijos sankcijų teigia nekvaršinantis galvos.<br>R. Neverbicko nuotr.
V.Kaikaris dėl Rusijos sankcijų teigia nekvaršinantis galvos.<br>R. Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Aug 7, 2014, 4:06 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:54 AM

„Nieko nežinau. Dabar atostogauju, nežiūriu televizoriaus, žvejoju“, - portalui lrytas.lt pripažino verslininkas, vadovaujantis įmonių grupei „Šiaurės vilkas“. Jo valdomos bendrovė užsiima krovinių vežimu, mėsos ir pieno produktų gamyba. Taigi Rusijos sankcijos turėtų neabejotinai paliesti Joniškio verslininko įmonių veiklą.

„Kodėl aš turėčiau rūpintis, tegul samdomi direktoriai galvoja, ką daryti“, - paaiškino verslininkas, kuris nenori bendrauti su žurnalistais, nes planuoja dar ilgokai atostogauti.

V.Kaikaris išgarsėjo pavasarį, kai sukritikavo Lietuvos užsienio politiką, jos paramą Ukrainai. Maisto produktus į Rusiją vežantis verslininkas perspėjo, kad negalima tampyti Rusijai už ūsų, nes dėl to nukentės pati Lietuva. Esą kai nebus kur dėti sviesto, juo tebus galima tepti savo tankus.

Tai vienas iš daugelio skandalingų V.Kaikario pasisakymų - apie Lietuvą, kuri yra nykštukė ir „negali dramblių kaimenėms nurodyti maršrutų“, turėdamas omeny, kad Rusija yra supervalstybė.

Įmonių „Šiaurės vilkas“ grupė dalį verslo plėtoja Rusijoje, daugiau nei du dešimtmečius šioje šalyje prekiauja grūdais, Kalugos srityje dirba apie 20 tūkst. hektarų žemės.

Verslininkas sako nevyniojąs žodžių į vatą - prie to privedė griežta Lietuvos užsienio politika Rusijos atžvilgiu.

Jis jau anksčiau baiminosi, kad tai atsisuks prieš Lietuvą, pirmiausia pridarys daug žalos jos ekonomikai: „Jeigu iš mūsų nebepirks pieno, mėsos, vadinasi, kaimo žmogus nebegaus pajamų. Tai kam tada visos mūsų investicijos?“

Verslininkas grasino iškelti savo verslą į Estiją, kuri esą Rusijos atžvilgiu vykdo pragmatiška politiką. Tačiau ateitis parodė, kad sankcijų neišvengs ir estai.

Po šių ir kitų nepatriotiškų pareiškimų V.Kaikarį pasmerkė šalies ir verslo organizacijų vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.