Pasienyje stringa ne tik lietuvių, bet ir norvegų vilkikai

Kol kas neaišku, kurie kroviniai įstrigo. Pasak J.Miliaus, su Rusijos atstovais tariamasi, kad vilkikai su kroviniais kirstų sieną.

Lietuviški kroviniai prie Rusijos sienos jau stabdomi.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Lietuviški kroviniai prie Rusijos sienos jau stabdomi.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-08 14:25, atnaujinta 2018-02-11 11:25

"Visi vilkikų vairuotojai pasienyje įspėjami apie importo draudimą. Tačiau vilkikų srautas ir taip sumažėjęs", - lrytas.lt sakė Muitinės departamento vyriausioji inspektorė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė. Pasak jos, šiuo metu vilkikų vairuotojai laukia krovinių savininkų sprendimo, ką toliau daryti.   Pasak J.Miliaus, kai kurios mašinos sustabdytos prie pasienio, kadangi jos išvažiavę anksčiau. Norėtume, kad jos dar išvažiuotų, nes jos išvažiavę prieš embargą ir buvo eilėje“, – žurnalistams sakė J.Milius.

Kol kas neaišku, kurie kroviniai įstrigo. Pasak J.Miliaus, su Rusijos atstovais tariamasi, kad vilkikai su kroviniais kirstų sieną.

„Pabandysime kalbėti, kaip elgtis, nes jos nėra praleidžiamos. Dabar yra nepraleidžiamos apie 5 mašinos, bet jų gali būti ir daugiau“, – sakė J.Milius.

Nacionalinės vežėjų asociacijos „Linava" atstovai kol kas aiškinasi situaciją.

J.Milius naujienų agentūrai BNS vėliau sakė, kad su Rusijos atstovais nepavyko susitarti, kad kroviniai būtų praleisti. Medininkų poste prie Baltarusijos sienos nepraleisti 2 automobiliai, gabenantys „Biovelos“ mėsos produkciją, o 4 automobilius, vežančius „Pieno žvaigždžių“ produkciją, sustabdė Estijos pasieniečiai.

„Kas keisčiausia, kad estai neįsileido mūsų automobilių, sakydami, kad vis tiek rusai jų nepraleis. Mes bandėme tartis. Aš dar skambinau, tačiau nepavyko“, - BNS sakė J.Milius.

 Anot jo, šiuo metu visi automobiliai, kurie buvo pakrauti prieš embargą, negalės kirsti Rusijos sienos, tačiau kol kas neaišku, kokia padėtis pasienyje su Karaliaučiumi. Muitinės departamento duomenimis, iki šiol kroviniai Kybartų ir Medininkų postuose postuose nestrigo.

Rusija ketvirtadienį paskelbė metų žemės ūkio ir maisto produktų importo embargą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, taip atsakydama į griežtas Vakarų šalių sankcijas prieš Rusiją dėl konflikto kurstymo Rytų Ukrainoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.