Rusija smogia per populiarų lietuvių verslą?

Antrasis atsakomųjų priemonių paketas, reaguojant į Vakarų sankcijas, yra parengtas, tačiau Rusija tikisi, kad blaivus protas paims viršų ir jų neprireiks, pareiškė RF prezidento padėjėjas Andrejus Belousovas naujienų agentūrai „RIA Novosti“. Pasak jo, antruoju paketu Rusija gali apriboti automobilių ir kai kurių lengvosios pramonės gaminių importą.

Draudimas įvežti automobilius gali suduoti rimtą smūgį Lietuvos verslui.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Draudimas įvežti automobilius gali suduoti rimtą smūgį Lietuvos verslui.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:19 PM

„Mes turime nemažai ne žemės ūkio produktų, kur mūsų, pirmiausia – Europos, partneriai labiau priklauso nuo Rusijos, nei Rusija nuo jų. Tai pasakytina, pavyzdžiui, apie automobilių, pirmiausia jau naudotų, įvežimą, tai pasakytina apie kai kurias lengvosios pramonės prekes, kurias mes jau patys galime gaminti. Ne visas, kai kurias drabužių rūšis“, – sakė A.Belousovas Samaros ekonomikos forumo kuluaruose.

Jis pažymėjo, kad kalbama apie tam tikrų prekių importo apribojimą, tačiau RF atsakas į ES sankcijas turi būti toks, kad šalies gamybininkams ir vartotojams nebūtų pakenkta, o jie būtų remiami. „Dabar Ekonominės plėtros ministerija jau parengė, kiek man žinoma, šių prekių sąrašą. Bet aš tikiuosi, kad blaivus protas paims viršų, ir mes nebūsime priversti pradėti taikyti šias atsakomąsias priemones“, – pridūrė RF prezidento padėjėjas.

Priminsime, kad liepos mėnesį RF, reaguodama į JAV ir ES sankcijas, uždraudė užsieninių automobilių viešuosius pirkimus valstybės ir savivaldybių tarnautojams. Vėliau kilo idėja uždrausti pirkti ir užsieninių markių automobilius, surenkamus Rusijoje. Šios priemonės ir siūlymai kol kas lietė tik valstybės tarnautojus.

Tačiau dar rugpjūtį ekspertai prognozavo, jog naujos atsakomosios sankcijos gali būti dar griežtesnės: visiškas surinktų automobilių importo uždraudimas. Statistika rodo, kad daugiausia automobilių į Rusiją įvežama iš Japonijos.

Šios šalies nėra sąraše, į kurį anksčiau pakliuvo šalys, tarp jų ir Lietuva, kurioms uždrausta eksportuoti į Rusiją kai kuriuos maisto produktus. Tačiau antrąją ir trečiąją vietą pagal automobilių importą užima Europos šalys: Didžioji Britanija ir Vokietija.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.