Latvijos bankas: „Citadele“ negali atitekti Rytų investuotojams

Vienas didžiausių komercinių bankų

latvijos banko vadovas Andris Bėrzinis.<br>M.Kulbio nuotr.
latvijos banko vadovas Andris Bėrzinis.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:52 PM

„Šį banką reikia perleisti tam, kas užtikrins ilgalaikę jo verslo plėtrą. (...). Lai atleidžia mums skandinavai, tačiau „Citadele“ neturėtų atitekti nei jiems, nei investuotojams iš Rytų“, – sakė Latvijos banko vadovas.

Savo nuostatą dėl Skandinavijos jis argumentavo tuo, kad „Citadele“ pirkėjas neturėtų būti iš regiono, kurio kapitalas jau dominuoja Latvijos bankų sektoriuje.

Latvijos vyriausybės sprendimą pasiūlyti „Citadele“ pirkti JAV fondui A.Bėrzinis pavadino „vienu normaliausių“. Nuo tolesnių komentarų, taip pat ir kainos tema, jis atsiribojo, pareikšdamas neturįs atitinkamos patikimos informacijos ir pasitikintis vyriausybės pasirinktais „Citadele“ pardavimo konsultantais.

Neoficialiais duomenimis, Latvijos vyriausybė pasiūlė JAV fondui „Ripplewood Holdings“ įsigyti „Citadele“ už 113 mln. eurų. Praėjusią savaitę šalies žiniasklaidos pasklido pranešimai, esą „Ripplewood Holdings“ sutinka mokėti beveik perpus mažiau – 63 mln. eurų.

Latvija 2008 metų susitarimu dėl tarptautinės finansinės pagalbos yra įsipareigojusi Europos Komisijai iki 2014 metų pabaigos privatizuoti „Citadele“, kuris perėmė tuomet žlugusio ir valstybės išgelbėto „Parex“ banko likvidžius aktyvus.

75 proc. minus vieną „Citadele banka“ akciją valdo valstybė, 25 proc. plius vieną – Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.