Šiauliai atsipeikėjo: styginių traukinių čia nemėgins gaminti

Šiaulių miesto taryba

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-25 15:22, atnaujinta 2018-01-29 16:49

„Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos prezidentė prieš savaitę pateikė įstatymų pataisas, kad investicijos į strateginius ūkio sektorius ir greta strateginių objektų esančią teritoriją būtų leidžiamos tik įvertinus, ar potencialaus investuotojo veikla nekelia grėsmės nacionaliniam saugumui, bei premjerui gavus atitinkamų teisėsaugos institucijų išvadas apie uždarąją akcinę bendrovę „Rail Skyway Systems Ltd“ nutariama nutraukti Šiaulių pramoninio parko investicijų sutartį su uždarąja akcine bendrove „Rail Skyway Systems Ltd“, – rašoma sprendimo projekte, kuriam ketvirtadienį pritarė miesto taryba.

15 tarybos narių balsavo už, šeši tarybos nariai susilaikė, nė vienas tarybos narys nebalsavo prieš.

Pagal anksčiau šį mėnesį pasirašytą sutartį, bendrovei „Rail Skyway Systems Ltd“ žemės sklypas turėjo būti išnuomotas 99 metams, o įmonė jame žadėjo įrengti styginio transporto laboratoriją ir bandomąją trasą. Buvo skelbta, kad investuotojas įsipareigojo iki 2018 metų pabaigos investuoti ne mažiau 60 mln. litų.

Registrų centro duomenimis, „Rail Skyway Systems“ akcininkai kovo pabaigoje buvo tuo pačiu adresu Maskvoje gyvenamąją vietą nurodę įmonės vadovas Anatolijus Junickis ir Nadežda Kosareva. Investicijos sukėlė daug įtarimų viešojoje erdvėje, perspėjimą dėl bendrovės išplatino ir Lietuvos bankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.