Be užsispyrimo verslo galėjo ir nebūti

Bendrovė „TKP Servisas“ užsiima sceninės įrangos nuoma ir prekyba. Jos įkūrėjas Dovydas Bajoras, ilgametis renginių vedėjas, savarankiškos veiklos ėmėsi pastebėjęs neužpildytą nišą rinkoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

„Verslas, kuriuo užsiimu, yra giminingas ilgus metus vykdytai mėgstamai veiklai – buvau ir tebesu renginių vedėjas, – pasakojo D. Bajoras. – Visa su renginiais susijusi aplinka – gerai pažįstama. Joje besisukdamas supratau, kad renginiams skirtos technikos poreikis yra didžiulis, todėl nusprendžiau užsiimti pastarosios nuoma“.

Veiklos pradžioje vaikinui padėjo įgimtas užsispyrimas – Verslumo skatinimo fondo (VSF) paskolą kredito unijoje „Mėmelio taupomoji kasa“ gauti pavyko tik iš antro karto. Atkaklumas davė vaisių – ši finansinė injekcija buvo itin reikalinga verslo pradžiai.

Turimos patirties ir kontaktų dėka naujajai įmonei reklamuotis neprireikė – D. Bajoras stengėsi paslaugas pasiūlyti tiems klientams, su kuriais jau buvo dirbęs kaip renginių vedėjas.

Tokia buvo pati verslo pradžia. Dabar, praėjus keleriems metams, nuomojamos įrangos įmonė turi kone penkiskart daugiau, o siūlomos paslaugos aprėpia visą Lietuvą. Pakeistas ir bendrovės prekinis ženklas, norint atskirti techninį renginių aptarnavimą nuo prekybos – dabar ji vadinasi „dbWave“.

„Jeigu žmogus abejoja, nesiryžta imtis verslo – tegul ir nesiima, – D. Bajoras šiuo klausimu griežtas. – Mano paties pavyzdys rodo, kad norint kažko pasiekti, reikalingas didelis užsispyrimas, o ši būdo savybė su neryžtingumu nedera“.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.