Jaunas amžius – ne kliūtis nuosavam verslui kurti

Baigusi architektūros studijas Inga Šarmantaitė norėjo prisijungti prie kokios nors architektų įmonės, bet praktiškai visi potencialūs darbdaviai iš merginos reikalavo darbo šioje srityje patirties. Daugelis jų nenorėjo pripažinti, kad patirtį galima įgyti, o jauni žmonės dažniausiai pasižymi noru tobulėti ir gebėjimu mokytis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

„Baigus studijas nebuvo svarbu, kuriame mieste apsistoti, tačiau nusiuntusi gyvenimo aprašymą arba nesulaukdavau atsako, arba iš manęs reikalaudavo patirties, kurios įgyti neturėjau kur, – pasakojo I. Šarmantaitė. – Dėl to palaipsniui išsirutuliojo mintis pabandyti susikurti darbo vietą gimtajame mieste, kadangi ne tik aš, bet ir bendraminčiai dėl jauno amžiaus nebūdavo vertinami rimtai, o į faktą, kad buvome ir esame jauni, veržlūs, norintys kažką pasiekti bei tobulėti – neatsižvelgdavo“.

Jaunoji architektė neslėpė ilgai dvejojusi prieš steigdama individualią įmonę „Ingos projektavimo studija“.

„Buvo baisu, kad nepasiseks, neabejojau sulauksianti kritikos iš vyresnių žmonių... Tačiau viskas prasidėjo itin sklandžiai – verslo pradžios kelyje sutikti asmenys visokeriopai palaikė, todėl šiuo metu labai džiaugiuosi, kad visgi išdrįsau ir ėmiausi veiklos“, – šypsojosi I. Šarmantaitė.

Prieš imdama Verslumo skatinimo fondo (VSF) paskolą iš Jurbarko kredito unijos mergina stengėsi parengti realybę atitinkantį verslo planą. „Sunkiausias etapas buvo popierizmas, bet esu ganėtinai užsispyrusi, tad nenuleidau rankų. Be to, nenorėjau prašyti pagalbos iš artimųjų ar kitų žmonių, kad nesėkmės atveju nelikčiau atsakinga, juos įtraukusi savo idėjos išsipildymo vardan, todėl viską dariau viena“, – atsiminė įmonės vadovė. Užpernai įsteigtoje įmonėje šiuo metu architektai jau dirba keliese, o „Ingos projektavimo studijos“ vadovės neapleidžia mintys toliau plėsti įmonę ir steigti naujus padalinius.

Ką veikli mergina patartų jauniems žmonėms?

„Nebūtina elgtis spontaniškai, bet, jei pasvėrus visus įmanomus pliusus bei minusus viršų ima argumentai „už“ – siūlyčiau nieko nepaisyti ir stengtis įgyvendinti savo idėją“, – sakė I. Šarmantaitė.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.