Jei verslo nėra, galima sukurti jo poreikį

Šį rugsėjį Alytuje atsivėrė anglų k. mokyklėlės „Pingu‘s English“, skirtos 2,5–9 m.ir vyresniems vaikams, durys. Pasak jos įkūrėjos Ingos Mačionienės, nedideliame mieste pradėti naujovišką veiklą kainuoja nemažai ryžto ir pastangų, bet tikėjimas savo idėja veda į priekį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

MB „Pingvinų akademija“ vadovė nuosavo verslo link ėjo nuosekliai – ši mintis jai kilo ilgą laiką dirbant mėgstamą pedagogės darbą. „Baigusi edukologijos studijas, paskutinius 7 metus dirbau Vilniaus tarptautinėje mokykloje („Vilnius International School“) ikimokyklinio ir pradinio ugdymo sektoriuose, o Alytuje panašios darbo vietos nebuvo, todėl kilo mintis mokyklėlę atidaryti pačiai“, – sakė mokyklos vadovė.

I. Mačionienė idėją ikimokyklinio ir ankstyvojo mokyklinio amžiaus vaikus mokyti anglų kalbos brandino jau seniai, tačiau negalėjo rasti tam tinkamos programos bei metodikos, nes Lietuvoje pastaroji neegzistavo. Tačiau kai Vilniuje atsidarė „Pingu‘s English“ mokykla, tai tapo pavyzdžiu bei paskata: paėmusi paskolą, moteris įsigijo reikalingą licenciją ir atidarė savo mokyklą Alytuje.

Druskininkų kredito unija I. Mačionienės verslo idėją įvertino labai palankiai, padėjo rengiant verslo planą, todėl problemų gauti paskolą iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) nekilo. „Nors vaikų pertekliaus nėra, kol kas man, dirbančiai vienai, jų užtenka. Be to, šie mokslo metai – tik pirmieji, – sakė „Pingu‘s English"centro Alytuje vadovė. – Dirbu viena, kadangi patyrusių anglų k. mokytojų, kurie turėtų gerą tartį bei žinių, kaip elgtis su mažais, įvairaus amžiaus vaikais, labai trūksta“.

I. Mačionienės nuomone, jei žmogus yra tvirtas, tiki savo idėja, domisi naujovėmis, yra geras tam tikros srities specialistas ir pasiryžęs dalyvauti pats įgyvendinant idėją nuo pradžios iki galo – tuomet nuosavas verslas yra kaip tik jam, o galimybės ateina savaime. „Be to, kaip sakė vienas marketingo specialistas, jei verslo nėra, reikia sukurti jo poreikį – įrodyti žmonėms, kad tam tikra paslauga jiems yra reikalinga. Tai šiuo metu ir darau“, – šypsojosi mokyklos mažiesiems direktorė.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.