Svarbiausia – nebijoti veikti

Baldų gamybos kompanijos savininkas Vaidotas Liucvaikis įsitikinęs – pradėti nuosavą verslą niekada ne per vėlu. Svarbiausia – nieko nebijant imti ir daryti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

UAB „Steimeda“ buvo įkurta beveik prieš porą metų. Tai – pirmasis V. Liucvaikio verslas. Iš pradžių ketinta užsiimti ne tik baldų gamyba, bet ir norvegiško skalūno tiekimu apdailos darbams, tačiau pastaroji paslauga nebuvo itin paklausi.

Numatytos veiklos pobūdis atsispindi ir pavadinime – „stein“ norvegiškai reiškia akmenį, o baldų gamyboje medis – vargiai pakeičiamas. Šiuo metu įmonė telkiasi būtent į baldų gamybą, kuriuos iš pastarosios perperka šios srities senbuvė.

Kuriant įmonę pagrindinė kliūtis buvo finansų trūkumas, nes kokybiška baldų gamybos įranga – itin brangi. Verslumo skatinimo fondo paskolos teko laukti gerą pusmetį, tad verslininkui pravertė ir turėtos santaupos.

„Projektą pateikėme Aukštaitijos kredito unijai. Gauti paskolą sunku nebuvo, bet palaukti – teko. Gavę paskolą pildėme ir prašymą darbo užmokesčiui kompensuoti – verslo ir investicijų garantijų įmonė „Invega“ tam skyrė 20 tūkst. Lt“, – pasakojo V. Liucvaikis.

Pasak „Steimedos“ vadovo, įmonės įkūrimui reikia trijų dalykų: idėjos, lėšų ir drąsos. O tie, kurie nedrįsta pradėti asmeninės veiklos, bus priversti dirbti už tiek, kiek jiems pasiūlys kas nors kitas.

„Nebijokite ir veikite, vos atsiras proga“, – skatino V. Liucvaikis, pats savo verslo ėmęsis tuomet, kai baldų gamybos įmonei prireikė cecho.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.