Žūklės parduotuvių niša – mažesniuose miestuose

Netrukus sueis metai, kai kaunietis Edgaras Lapinskas sugalvojo užimti tuščią nišą Kaišiadoryse, įkurdamas žūklės ir medžioklės reikmenų parduotuvę, pavadinimu „Baltijos žvynas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

E. Lapinskui idėja atidaryti būtent tokios srities parduotuvę kilo neatsitiktinai – jis dvejus metus užsiėmė su medžiokle ir žvejyba susijusia veikla. „Žūklė buvo arčiausiai širdies, tad parduotuvę pavadinau „Baltijos žvyno“ vardu, bet taip išėjo, jog palaipsniui joje atsirado ir medžioklei skirtų prekių“, – su šypsena pavadinimo kilmę aiškino parduotuvės savininkas.

Verslu kaunietis užsiima kartu su Kaišiadoryse gyvenančiu pusbroliu. Ar nebuvo minčių parduotuvę atidaryti Kaune? „Į didmiestį nosies kišti nenorėjau, – užtikrintai sakė E. Lapinskas. – Net ir didžiausia siūloma paskola verslo pradžiai tenai būtų buvusi per maža. Tuo tarpus pasidomėjus aplinkiniais miesteliais paaiškėjo, kad Kaišiadorys tokio pobūdžio parduotuvės neturi. Ir, nors nuo parduotuvės įsteigimo nepraėjo nė metai, jau galvoju kreiptis į uniją dėl paskolos verslo plėtrai aplinkiniuose miesteliuose“.

Tiesa, prieš atidarant nuosavą parduotuvę, rasti reikiamos informacijos buvo itin sunku. Tačiau į rankas E. Lapinskui atsitiktinai patekęs straipsnis apie kredito unijų teikiamas Verslumo skatinimo fondo (VSF) paskolas paskatino pasidomėti labiau. „Kai kreipiausi į Kauno kredito uniją „Giminėlė“, jos atstovai suteikė daug reikalingų žinių. Tiesa, vien iš suteiktos paskolos lėšų vargu ar būčiau visiškai įgyvendinęs savo verslo sumanymus. Laimei, turėjau santaupų, panaudojau ir jas. O dabar džiaugiuosi, kad nuo verslo pradžios praėjus kone metams, skola yra mažesnė, nei būtų galėjusi būti“, – pasakojo vyras.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.