Baltarusis į Lietuvą vežėsi dešras su kiaulių maro užkratu

Patikrinus į Lietuvą iš Baltarusijos atvykusio piliečio asmeninį bagažą paaiškėjo, kad jame esančios dešros pagamintos iš kiaulių maru užkrėstos mėsos.

Dešros baltarusio bagažinėje buvo pagamintos iš nekokybiškos mėsos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dešros baltarusio bagažinėje buvo pagamintos iš nekokybiškos mėsos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:57 AM

Anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) atstovės spaudai Jurgitos Savickaitės, Baltarusijos pilietis dešras vežėsi asmeniniam naudojimui, jos iš jo buvo konfiskuotos, todėl papildomos piniginės sankcijos nebus taikomos.

Šiemet jau konfiskuota apie 1,5 tonos kiaulių maru užkrėstos mėsos ir jos gaminių, kurias į Lietuvą bandyta įvesti iš trečiųjų šalių.

VMVT turi duomenų, kad Latvijos ir Rusijos atsakingos institucijos taip pat išskyrė afrikinio kiaulių maro virusą maisto produktuose, konfiskuotuose patikrinus iš Baltarusijos atvykusių piliečių asmeninius bagažus. Pažymėtina, kad iš trečiųjų šalių į ES, tuo pačiu ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos ar pieno produktus ir gaminius, taip pat kitus gyvūninės kilmės maisto produktus, vežamus net ir nedideliais kiekiais savo reikmėms.

„Nustatyti faktai tik dar kartą įrodo, kad neleistinas gyvūninių produktų gabenimas iš užkrėstų teritorijų yra vienas iš afrikinio kiaulių maro plitimo kelių, todėl šiam klausimui privalome skirti ypatingą dėmesį“, – komentavo VMVT direktorius Jonas Milius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.