Perlaidos dar labiau pinga

Pinigų perlaidos į Lietuvą nuo naujųjų metų dar labiau pinga. Pervedimo paslaugų bendrovė “Azimo” penktadienį paskelbė, kad perlaidos iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą nuo sausio 1 dienos kainuos 1 svarą (4,35 lito).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:55 AM

Tai susiję su Lietuvos naryste euro zonoje bei didele emigrantų bendruomene Anglijoje. “Azimo” pranešime teigia, kad maždaug 100 tūkstančių lietuvių, gyvenančių Didžiojoje Britanijoje, daugiau niekada nepermokės už pinigų pervedimą.

“Naudojame skaitmenines technologijas, kurios sumažina pinigų siuntimo išlaidas. Mes džiaugiamės galėdami šią paslaugą pasiūlyti ir klientams iš Lietuvos. Mes žinoma, kad jų bendruomenė Didžiojoje Britanijoje yra viena darbščiausių ir versliausių”, – skelbiama Londone įsikūrusios kompanijos pranešime.

Piniginės perlaidos iš užsienio į Lietuvą pastaraisiais metais nuosekliai mažėjo. Perlaidų sistema “Transfergo” emigrantams siūlo galimybę pervesti pinigus į Lietuvą už 2,5 svaro. Tikėtina, kad po sausio 1-osios paslaugas atpigins ir kitos pinigų perlaidų sistemos.

Praėjusiais metais privačių asmenų pervedimai į Lietuvą siekė 4,7 milijardo litų ir buvo beveik trečdaliu didesni nei 2012 metais. Tikimasi, kad šiais metais emigrantai gali pervesti dar didesnę sumą.

Lietuvoje veikiantys bankai prieš euro įvedimą taip pat mažina tarptautinių pervedimų įkainius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.