Įsivesdama eurą Lietuva tampa klestinčio regiono dalis

Kaip teigia už

Lietuva šį vidurnaktį įsives eurą ir taps devynioliktąja 337 milijonus europiečių vienijančios euro zonos valstybe nare.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuva šį vidurnaktį įsives eurą ir taps devynioliktąja 337 milijonus europiečių vienijančios euro zonos valstybe nare.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 31, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 7:28 PM

Prancūzų komisaro nuomone, Lietuva yra gerai pasiruošusi sėkmingai veikti euro zonoje.

„Įsivesdami eurą Lietuvos žmonės renkasi būti stabilaus, saugaus ir klestinčio regiono dalimi. Lietuva ne kartą yra įrodžiusi, kad gali vykdyti tvirtą fiskalinę politiką ir įgyvendinti struktūrines reformas, dėl kurių jos ekonomikos augimas buvo vienas didžiausių Europoje ir nuolat mažėjo nedarbas?, - pranešime spaudai teigė P.Moscovicis.

Už eurą atsakingas Komisijos vicepirmininkas Valdis Dombrovskis pabrėžė, kad taip užbaigiamas Baltijos šalių sugrįžimas į politinį ir ekonominį senojo žemyno centrą.

„Tai simbolinis momentas ne tik pačiai Lietuvai, bet ir visai euro zonai, kuri išlieka stabili, patraukli ir atvira naujiems nariams. Esu įsitikinęs, kad Baltijos šalių narystė euro zonoje sustiprins regiono ekonomiką ir padarys jį dar patrauklesnį verslininkams, prekybininkams ir investuotojams“, - tvirtino V.Dombrovskis.

Jis taip pat akcentavo, kad Lietuva po ekonominės krizės įdėjo milžiniškas pastangas, kad atkurtų finansinį stabilumą, atgaivintų ekonomikos augimą ir prisijungtų prie euro zonos.

Lietuva šį vidurnaktį įsives eurą ir taps devynioliktąja 337 milijonus europiečių vienijančios euro zonos valstybe nare.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.