Prasta žinia sporto klubų lankytojams – kainos kyla

Sporto klubai, prieš kelerius metus persmeigti sunkmečio iešmo, užsilaižė žaizdas. Kažkada, smaugiami nepritekliaus, jie buvo priversti išjungti sūkurines vonias ar ištuštėjusias pirtis kaitinančią elektrą. Bet pastaruoju metu atkuto.

Sporto sunkmečiu neišsižadėję žmonės grįžta į sporto klubus, nors abonementai ir brangsta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sporto sunkmečiu neišsižadėję žmonės grįžta į sporto klubus, nors abonementai ir brangsta.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Jan 10, 2015, 6:54 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:19 AM

Svarmenų kilnotojai, kaip ir grupinių treniruočių lankytojai, iš klubų išsilakstę prieš keletą metų, pamažu sugrįžo atgal. Kišenėse žmonės mažiau spaudžia eurą prie euro, ir nebeišsižada pramogų. Tad ateidamas euras įpūtė ir jų kainas, - už treniruotes, bent jau vilniečiams, nuo sausio tenka mokėti brangiau. Tik vargu ar augančias abonementų kainas pajus treneriai - pažadų, kad algos pakils, jiems nebarstoma.

Kainoraštį perrašė augančios sąnaudos

Viename iš sostinės senbuvių – daugiau nei dešimtmetį gyvuojančiame „Actyve Gym“ sporto klube abonementų kainos – jau kitos. Šiemet pernykštes jos lenkia maždaug 6 eurais. Neriboto abonemento kaina nuo 52,17 eurų (180 litų) pasistiebė iki 57,9 (200 litų). 8 kartų abonementas, kainavęs 47,5 eurus (164 litus), dabar kainuoja 53,3 euro (184 litus).

„Pakėlėme kainas, bet ne be priežasties tai tenka daryti. Klubo išlaikymo sąnaudos nuolat didėja, - ir mokesčiai už elektrą, ir už šiukšles, ir už vandenį.

Paskaičiavome, kiek gi pakilo mokesčiai už elektrą nuo dienos, kai įsikūrėme Antakalnyje. Pasirodo, tris – keturis kartus. Ir jie toliau kyla. Sunku net palyginti bendras klubo išlaikymo sąnaudas, kokios jos buvo prieš keletą metų, ir kokios - dabar“, - sakė klubo savininkas Audrius Mikšys.

Jo teigimu, vis dėlto verslo situacija gerėja, - sportuojančių žmonių pamažu gausėja, tad kilstelėta abonementų kaina pagaliau suteiks galimybę ir sporto įrangai atnaujinti.

O ar dabar, kai vis daugiau žmonės atkakliai sportuoja, neatsiranda dingsties pakelti ir trenerių algoms? „Treneriai mūsų klube beveik nesikeičia. Manau, kad jiems pas mus nėra blogai. Jų algos kasmet šiek tiek pakyla. Bet pastaruoju metu tokios galimybės dar nesvarstėme“, - sakė A.Mikšys.

Kainų sūpuoklės

Vilniuje, greta Vingio parko esančiame sporto klube „Royal Athletic Club“ treniruočių kainos taip pat – perrašytos. Pigiausi abonementai pabrango maždaug 9 eurais, - pasistiebė iki 42 eurų. Kiti šiek tiek atpigo, pavyzdžiui, mėnesinio abonemento kaina (kai apsilankymų klube skaičius - neribojamas) smuktelėjo nuo 67 eurų iki 60-ies.

Trečių kaina nepakito: liko apie 56 eurus.

„Kainas peržiūrime kas ketvirtį. Jos keitėsi rugsėjį. Didžiausios įtakos tam turi lankytojų skaičius. Jis didėja. Dėl to ir paslaugų kainos kyla“, - sakė „Royal Athletic Club“ vadovas Ignas Ramanauskas.

Ar daugiau lankytojų besiprausdami išleidžia ir daugiau vandens? Sunaudoja daugiau elektros? Ar už darbą su gausiai sportuojančiais žmonėmis ir treneriams tenka „sotesnis kąsnis“? Pasirodo, ne tai turi didžiausios įtakos abonementų kainoms.

„Mums svarbiausia – paslaugų kokybė. Negalime leisti, kad klubas būtų perpildytas. Skaidome grupes, daugiau tenka daryti grupinių treniruočių.

Tad abonemento kaina kas ketvirtį pakyla maždaug 2-5 procentais. Euro čia neapkaltinsi. Abonementai ir pas mus, ir visur kitur nuolat po truputį brangsta“, - užsiminė pašnekovas.

Moka dar brangiau

Vis dėlto mažųjų sporto klubų kainoraščiuose skaičiai kuklesni, nei didžiuosiuose sveikatingumo centruose. Pavyzdžiui, už neribotą vieno mėnesio abonementą „Impuls“ sporto ir sveikatingumo klubui šiuo metu tenka sumokėti 95 eurus.

Gerokai už jį kuklesnis sporto klubas „Body Gym“ už neribotą mėnesinį abonementą šiuo metu prašo 56 eurų, - šiek tiek daugiau, nei pernai.

Euras niekuo dėtas

„Kas kas, bet euras mūsų kainodarai neturėjo įtakos. Ji būtų buvusi tokia pat, jei litas būtų išlikęs“, - patikino nuo rudens gyvuojančios sveikatingumo bendruomenės „Get Fit“ vienas iš vadovų Vytautas Savickas.

Jo teigimu, nuo sausio sportuojantiems žmonėms pakilo tik vienas mokestis – vienkartinio apsilankymo kaina. Rudenį, kai „Get Fit“ ėmėsi veiklos, toks apsilankymas žmogui nieko nekainavo, vėliau – 5 litus, gruodį – 10 litų, o šiemet jo kaina pakilo iki 5 eurų (17,26 lito).

„Norime, kad žmonės patys sau įsipareigotų – kad vietoj vienkartinio pirktų neribotą mėnesinį ar aštuonių kartų abonementą ir sportuotų ilgiau“, - sakė V.Savickas.

Šios bendruomenės nariai už mėnesio abonementą, kai apsilankymų kiekis yra neribojamas, moka 30 eurų, už 8 kartų – 25 eurus.

„Mūsų istorija – netipinė. Tai į bendruomenę susibūrusių žmonių grupė, kurie kartu sportuoja. Nesame sporto klubas ir vargu ar juo tapsime. Sportuojame grupinėse treniruotėse“, - sakė V.Savickas.

Kai įmanoma, treniruotės vyksta lauke, o orams atšalus – idėjos partnerių patalpose, pavyzdžiui, sostinės Žvėryno gimnazijos ar M.Romerio universiteto sporto salėse, Kaune – Kazimiero Simonavičiaus universitete. Tai, ko gero, suteikia galimybę nepakelti abonementų kainos iki tokios aukštumėlės, prie kurios vilniečiai dar tik pratinasi.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.