Lietuviai Paryžiaus teroristų nepabūgo, tačiau tapo atsargesni

Kelionių agentūrų darbuotojai pastebėjo, kad pastarosiomis dienomis skrydžių į Paryžių perkama mažiau. Įprastai šiuo metu daug kas įsigydavo bilietus vasario 14-ajai. Kai kurie jau nusipirkę bilietus klientai atšaukė savo keliones artimiausiu metu.

Paryžius - mėgstama lietuvių turistų vieta.
Paryžius - mėgstama lietuvių turistų vieta.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jan 13, 2015, 3:35 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:27 AM

Tarptautines kelionių agentūras buriančios organizacijos praėjusią savaitę įspėjo savo nares, kad kelionių agentai ir klientai atkreiptų dėmesį į įvykius Paryžiuje, o jei suplanuotos kelionės turistai negali atšaukti, patarė jiems būti atsargiems.

Kaip sakė kelionių agentūros „Estravel“ vadovė Žydrė Gavelienė, verslo klientų įvykiai Paryžiuje nepaveikė. Tačiau akivaizdu, kad tie, kurie ketino Prancūzijos sostinėje romantiškai praleisti Valentino dieną, yra atsargesni - praėjusią savaitę ir šios savaitės pradžioje kur kas mažiau parduota skrydžių bilietų į Paryžių.

„O sunerimusių žmonių, kurie skambintų ir teirautųsi, ar saugu skristi, buvo nemažai. Bet klientai dažnai skambina pasiteirauti prieš kelionę“, - sakė agentūros direktorė.

Mažai į Paryžių skrydžio bilietų buvo perkama ir per sistemą „skrendu.lt“. Tačiau, kaip sakė jos vadovas Sigitas Fabijonavičius, po Naujųjų metų visuomet justi atokvėpis. Tačiau jis tikras, kad netrukus padėtis pasikeis - lietuviai vėl pirks bilietus į Prancūzijos sostinę. Juolab artėja Valentino diena.

Kelionių agentūros "Makalius" vadovas Rimvydas Širvinskas sakė, kad keletas klientų atšaukė keliones į Prancūzijos sostinę.

„Šis metas – sausį, vasarį - paprastai būna pats populiariausias laikas keliauti į Paryžių tiems, kas tai nori padaryti pigiai.  Skrydžiai ne sezono metu yra labai pigūs (apie 50-60 eurų), viešbučiai taip pat tušti, ypač darbo dienomis“, - sakė R.Širvinskas.

Agentūra suskaičiavo: bilietus skristi į Paryžių artimiausiomis savaitėmis turi per 120 jų klientų.

„Palyginti mažai žmonių paprašė atšaukti kelionę. Vos trys keturi. Kadangi žemų sąnaudų bendrovių bilietai neatšaukiami, pinigų už skrydį grąžinti negalėjome. Tačiau jei žmonės per mus rezervavo viešbutį, darėme viską, kad grąžintume visą sumą už apgyvendinimą.

Teko skambinti į viešbučius, nes jie netaikė nemokamo atšaukimo galimybės. Laimė, jie suprato turistų baimę ir grąžino visą sumą. Vienas viešbutis leido pakeisti datą sumokant kainų skirtumą“, - apie kilusius keblumus pasakojo R.Širvinskas.

Agentūra sulaukė ir ne per juos įsigijusių bilietus į Paryžių turistų klausimų, ar saugu ten keliauti.

„Deja, bet nuspėti įvykių negalime – labai gaila, bet taip nutikti gali bet kuriame mieste.

Kai buvo neramumai Egipte, žmonės masiškai atsisakinėjo kelionių ir vengė tos krypties“, - sakė R.Širviskas.

Į Paryžių iš Vilniaus skraidinančiai oro bendrovei „Air Lituanica“ praėjusį penktadienį dėl teroristų atakų Prancūzijos sostinėje ir jos apylinkėse netoli Charles'io de Gaulle'io oro uosto teko keisti savo planus. Tądien vėlavo jų skrydis į Paryžių.

Siaubingas dienas išgyvenęs Paryžius neišgąsdino „Air Lituanica“ klientų. Nė vienas jų neatšaukė savo kelionės.

„Tačiau buvo skambučių į Klientų aptarnavimo centrą, žmonės domėjosi, ar viskas gerai, ar saugu“, - pasakojo S.Meškauskaitė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus