Laukto pelno negavęs „Danske Bank“ mažina apsukas Lietuvoje

„Danske Bank“ Baltijos šalyse atsisako mažmeninės bankininkystės verslo. Apie tai skelbiama banko metų ataskaitoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:28 AM

Ten rašoma: „Nusprendėme stiprinti verslo bankininkystę investuodami į IT. Mūsų operacijų fiziniams klientams pamažu bus atsisakoma“.

Metų ataskaitoje taip pat kalbama apie tai, kad mažmeninė bankininkystė Baltijos šalyse nesugeneravo reikiamos grąžos, o pokyčių į teigiamą pusę nesitikima.

„Danske Bank“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas Žinių radijui pabrėžė, kad asmeninės bankininkystės paslaugų neatsisakoma: „Mes nesitraukiame iš asmeninės bankininkystės, keičiame tik savo prioritetus. Didžiausius prioritetus skiriame verslo bankininkystei, drauge liekame asmeninėje, privačioje bankininkystėje su klientais, kurie turi didelį bankinių paslaugų poreikį. Visi mūsų paslaugomis dabar besinaudojantys klientai bus aptarnaujami. Jeigu į banką ateis naujų klientų ir norės atsidaryti sąskaitą, pasidėti indėlį, mes juos ir toliau aptarnausime. Tačiau mūsų prioritetai bus nukreipti kitur. Ir tai susieta su tuo, jog mūsų klientų bazė ir mūsų filialų skaičius per maži, kad būtų galima pasiekti asmeninės bankininkystės klientų kritinę masę“, – sakė G.Galvanauskas. 

Tačiau, pasak jo, masinio segmento klientų aptarnavimas keisis. „Keičiame savo kryptį ir tikslus šiame segmente. Tiek esami, tiek nauji klientai ir toliau bus aptarnaujami, tačiau jų aptarnavimas koncentruosis į el. kanalus, savitarną ir panašiai“, – sakė G.Galvanauskas.

Antradienį paskelbtoje „Danske Bank“ 2014 metų veiklos ataskaitoje bankas nurodo, kad vykdys savo įsipareigojimus dabartiniams klientams, todėl pasitraukimas iš mažmeninės rinkos gali užtrukti kelerius metus.  

Dar antradienio ryto banko lietuviškojo padalinio pranešime skelbta, kad per ateinančius metus dvejus į Baltijos šalyse veikiančius „Danske Bank“ padalinius planuojama investuoti apie 15 mln. eurų, dalis šių investicijų bus skirta bendrai IT platformai sukurti ir suderinti su visos grupės sistemomis.

Šiais metais bus tęsiama ir Lietuvoje jau kelerius metus veikiančio „Danske Bank“ grupės paslaugų centro bei naujai įkurto „Danske Bank“ grupės IT centro plėtra. Šiuose centruose jau dabar dirba daugiau nei 650 žmonių, planuojama, kad per artimiausius metus jų skaičius dar padidės keliais šimtais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?