Graikai bando ispanų kantrybę, šie ragina A. Tsiprą surimtėti

Ispanijos premjeras Mariano Rajoy paragino savo kolegą iš Graikijos Alexį Tsiprą rimčiau žiūrėti į skolų nusiaubtą savo šalies ekonomiką. Kiek anksčiau A.Tsipras apkaltino euro zonos partnerius kenkiant deryboms su Briuseliu. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Graikijos premjeras A.Tsipras.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 2, 2015, 9:40 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:11 PM

M.Rajoy sureagavo į šeštadienį išsakytus Graikijos premjero komentarus, kuriuose šis teigė, kad derybų dėl keturiems mėnesiams pratęsiamos Graikijai paramos metu patiriamas spaudimas iš kai kurių kitų Europos valstybių, t. y. Ispanijos ir Portugalijos, „panašus į šantažą“. „Konservatyvios Europos jėgos bando mums spęsti spąstus, įvaryti mums finansinį dusulį“, – kalbėjo A.Tsipras.

Kalbėdamas savo konservatyviosios partijos pasitarime M.Rajoy griežtai sureagavo į A.Tsipro žodžius – tai pirma atvira priešprieša tarp Graikijos vyriausybės lyderio ir kitos Europos valstybės. „Nesame atsakingi už radikalios graikų kairės keliamą planų ardymą, o ši savo šalies gyventojams pažadėjo tokių dalykų, kuriuos žinojo negalėsianti įvykdyti“, – sakė Ispanijos premjeras.

Jis pabrėžė, kad A.Tsipro partija „Syriza“ bando visą kaltę dėl Graikijos problemų suversti Ispanijai ir kaimyninei Portugalijai.

„Ieškomas priešas iš išorės – tai istorijoje matėme jau daugelį kartų. Toks sprendimas problemų neišsprendžia, o tik dar labiau pablogina padėtį, – nurodė Ispanijos premjeras. – Surimtėti – štai vienintelis tinkamas sprendimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?