Prieš svarbų euro zonos susitikimą – naujas Graikijos grasinimas

Graikijos finansų ministras Yanis Varoufakis smarkiai padidino statymus prieš

Graikijos finansų ministras Y.Varoufakis (kairėje) ir ministras pirmininkas A.Tsipras prakalbo apie naujus rinkimus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Graikijos finansų ministras Y.Varoufakis (kairėje) ir ministras pirmininkas A.Tsipras prakalbo apie naujus rinkimus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2015, 7:48 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:33 AM

Jei euro zonos šalių ministrai nepritars septynioms didelio masto reformoms, kurias pažadėjo įgyvendinti Graikija, kad gautų jai labai reikalingą naują išmoką pagal finansinės pagalbos programą, „gali iškilti problemų“, įspėjo Y.Varoufakis sekmadienį interviu Italijos laikraščiui „Corriere della Sera“.

„Galime vėl eiti į rinkimus. Sušaukti referendumą, – teigė jis dienraščiui. Kaip sakė mano ministras pirmininkas, mes dar nesame prilipę prie savo kėdžių“.

Pastarąjį kartą, kai Atėnai 2011 metų lapkritį grasino organizuoti referendumą dėl finansinės pagalbos programos, tarptautinėse rinkose kilo panika, šie grasinimai smarkiai supykdė šalies partneres Europoje ir buvo priverstas atsistatydinti tuometinis premjeras George'as Papandreou.

Apie galimą referendumą užsiminė ir kairiųjų radikalų partijos „Syriza“ partnerių koalicinėje vyriausybėje – „Nepriklausomų graikų“ – lyderis Panos Kammenosas.

„Jei mūsų kreditoriai kels klausimą apie Graikijos žmonių paramą, referendumas yra galimas pasirinkimas“, – laikraščiui „Agora“ sakė gynybos ministras P.Kammenosas.

Didžiulė visuomenės parama kraštutinių kairiųjų vyriausybei, kuri dar praėjusį mėnesį siekė 83 proc., pastaruoju metu sumažėjo iki 64 proc., rodo šeštadienį paskelbti „Marc“ apklausos duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024