Skrydžių bendrovės veikla – saugi, bet laukiama ir jos planų

Vilniaus savivaldybės valdomos oro

Pinigų bendrovei turėtų pakakti ilgesniam laikui, tačiau viskas priklausys nuo „Air Lituanica“ strategijos ir plėtros planų.<br>D.Umbraso nuotr.
Pinigų bendrovei turėtų pakakti ilgesniam laikui, tačiau viskas priklausys nuo „Air Lituanica“ strategijos ir plėtros planų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-24 14:56, atnaujinta 2018-01-08 09:39

„Bendrovė po paskutinių savivaldybės veiksmų ir „Start Vilniaus“ atliktų pervedimų šiuo metu turi pakankamai apyvartinių lėšų saugiai vykdyti savo veiklą.

Bet tai – trumpalaikė perspektyva. Ilgalaikėje perspektyvoje reikia žiūrėti į būsimų akcininkų nuomonę ir sprendimus.

Skrydžių bendrovė buvo finansuojama per savivaldybės įmonę „Start Vilnius“, ir mes pasigendame informacijos, kas su kompanija bus toliau – ar savivaldybė ir toliau linkusi remti kompaniją, ar viskas nukeliama privačiam investuotojui“, – BNS sakė J.Gintilas.

Anot jo, pinigų bendrovei turėtų pakakti ilgesniam laikui, tačiau viskas priklausys nuo „Air Lituanica“ strategijos ir plėtros planų.

„Apyvartinių lėšų buvimas yra pakankamai ženklus, ne keliems mėnesiams, bet tai priklauso nuo pačios bendrovės, todėl nedrįsčiau daryti toli einančių vertinimų.

Jeigu jie plės savo veiklą, pinigai gali būti išnaudoti anksčiau, jeigu mažins – terminas gali pailgėti. Visa tai priklauso nuo strateginės bendrovės pozicijos, kokią ji pasirinks vykdant veiklą šių metų vasaros sezono metu“, – teigė Civilinės aviacijos administracijos vadovas.

Jo teigimu, artimiausiu metu bendrovės nemokumo klausimas neturėtų būti keliamas.

Po prezidentės Dalios Grybauskaitės ir išrinktojo sostinės mero Remigijaus Šimašiaus susitikimo antradienį šalies vadovės atstovė teigė, kad Vilnius turi atsisakyti jam nebūdingų verslų. D.Ulbinaitė BNS patvirtino, kad kalbėta apie tokias įmones ir projektus, kaip „Air Lituanica“.

Kadenciją baigianti Vilniaus valdžia praėjusią savaitę nusprendė padidinti įmonės „Start Vilnius“ kapitalą 6,872 mln. eurų. Tai padės dar kuriam laikui pratęsti „Air Lituanica“ veiklą, tačiau jei būtų rastas investuotojas, įmonė galėtų būti išgelbėta.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis anksčiau teigė, kad investuotoją bendrovei būtų galima rasti, jei ji priklausytų ne savivaldybei, o Vyriausybei. Tačiau, jo nuomone, net ir tokiu atveju tai padaryti būtų sudėtinga, nes regionas yra nedidelis, tad reikėtų bandyti jungtis su Latvijos ir Estijos oro bendrovėmis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.