„Baltik vairas“ atšaukia 4100 elektrinių dviračių baterijų

Kilus įtarimui dėl gaminių kokybės UAB „Baltik vairas“ nusprendė atšaukti 4100 elektrinių dviračių, kuriuose įmontuota kompanijoje REVA GmbH pagaminta baterija.

UAB „Baltik vairas“ nusprendė atšaukti 4100 elektrinių dviračių, kuriuose įmontuota kompanijoje REVA GmbH pagaminta baterija.<br>R.Vitkaus nuotr.
UAB „Baltik vairas“ nusprendė atšaukti 4100 elektrinių dviračių, kuriuose įmontuota kompanijoje REVA GmbH pagaminta baterija.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Mar 27, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:07 AM

Tokio precedento Lietuvoje neturinčio žingsnio kaštai gali siekti milijoną eurų – teks atšaukti nuo 2013 metų sausio iki 2014 metų gruodžio UAB „Baltik vairas“ pagamintus ir Vokietijoje, Danijoje, Suominjoje, Švedijoje, Šveicarijoje bei Lietuvoje realizuotus elektrinius dviračius.

Atšaukti elektrinius dviračius dviračius, kuriuos įmontuota REVA baterija nuspręsta išsiaiškinus, kad šios baterijos gali kelti pavojų.

Nustatyta, kad nekokybiškai hermetizuotų baterijų viduje atsiranda kondensatas, dėl kurio baterija gali perkaisti, ar netgi kilti gaisras.

Iki šiol UAB „Baltik Vairas“ gavo devynis pranešimus apie elektriniuose dviračiuose įmontuotų REVA baterijų perkaitimą iš klientų Danijoje, Austrijoje ir Vokietijoje.

Reaguodamas į tai UAB „Baltik vairas“ liovėsi montuoti nehermetiškas baterijas į elektrinius dviračius dviračius ir pranešė klientams apie šių gaminių atšaukimą.

Griebtis tokių drastiškų priemonių, o ne bandyti tartis su nekokybiškas baterijas tiekusia kompanija UAB „Baltik vairas“ buvo priverstas dėl to, kad šių baterijų gamintojas gamintojas REVA GmbH bankrutavo.

Todėl „Baltik Vairas“ nusprendė prisiimti atsakomybę už nekokybiškų dalių tiekėją ir išspręsti šią problemą.

Apie atšaukiamas elektrinių dviračių REVA baterijas UAB „Baltik vairas“ pranešė savo distribiutoriams.

Į aptarnavimo centrus Vokietijoje ir Lietuvoje sugrąžintos baterijos bus pataisytos arba pakeistos naujomis ir išsiųstos klientams.

Dėl šio žingsnio išlaidų patirsiančios UAB „Baltik vairas“ vadovai tvirtina, kad kalbant apie gaminių kokybę ir jų saugumą jokių kompromisų būti negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.