Nukentėjusių nuo „Voyage-Voyage“ – daugiau, nei tikėtasi

Kol egzotinių kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ savininkas su buvusia darbuotoja aiškinasi, kas kaltas dėl įmonės griūties, Valstybinis turizmo departamentas skaičiuoja, kiek žmonių iš šio bendrovės įsigijo turizmo paslaugas. Praėjusį penktadienį sustabdyta „Voyage-Voyage“ veikla.

VTD duomenimis, yra 170 turistų, pirkusių keliones iš „Voyage-Voyage“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
VTD duomenimis, yra 170 turistų, pirkusių keliones iš „Voyage-Voyage“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-07 15:40, atnaujinta 2018-01-07 09:31

Valstybinis turizmo departamentas (VTD), gavęs kelionių organizatoriaus „Voyage-Voyage“ darbuotojų pranešimą apie tai, kad dėl susidariusios finansinės situacijos įmonė negali vykdyti veiklos, balandžio 3 dieną sustabdė bendrovės „Voyage-Voyage“ veiklą.

VTD duomenimis, yra 170 turistų, pirkusių keliones iš „Voyage-Voyage“. Jų skaičius ir bendra įmonės prisiimta įsipareigojimų suma tikslinama.

Dar praėjusį penktadienį skaičiuota, kad įsigijusių per šį kelionių organizatorių kelialapius galėtų būti kelios dešimtys.

Gegužės 3 dieną, kai VTD paskelbė stabdanti „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą, vienuolika žmonių turėjo išskristi į Nepalą. Dar aštuoni žmonės turėjo bilietus į Kiniją, du į Balį ir 9 – į Indiją. 12 „Voyage-Voyage“ klientų šiuo metu yra Indijoje, tačiau turi skrydžio bilietus atgal balandžio 8 dieną.

„Voyage-Voyage“ vadovas Darius Tolušis nebuvo linkęs bendrauti su VTD. Apie finansines bėdas penktadienio rytą pranešė kelionių rengėjo darbuotojai.

Turistų pretenzijos bus renkamos tris mėnesius (iki liepos 3 dienos). Šiuo metu pateiktos tik 2 pretenzijos, tačiau turistai intensyviai skambina VTD ir teiraujasi apie pretenzijų pateikimo tvarką.

Pretenziją galima pateikti kelionių agentūrai, per kurią įsigyta „Voyage-Voyage“ kelionė, arba VTD. Departamento tinklalapyje pateikiama pretenzijos forma.

VTD atkreipia dėmesį, kad prašymus dėl kompensavimo iš draudimo lėšų gali teikti tik tie turistai, kurie įsigijo organizuotas turistines keliones ir turi su „Voyage-Voyage“ sudarytas turizmo paslaugų teikimo sutartis.

Draudimo procedūra negali būti taikoma išlaidoms, patirtoms įsigijus ne kelionės paketą, o vieną paslaugą (t.y. tik skrydžio lėktuvu bilietą arba tik apgyvendinimo viešbutyje paslaugą ir kt.). Taip pat iš draudimo lėšų nebus kompensuojami nepanaudoti iš kitų kelionių organizatorių ar kelionių pardavimo agentų įsigyti skrydžio bilietai. Asmenys, įsigiję tik vieną paslaugą, turi teisę dėl įmokėtų pinigų grąžinimo pareikšti kreditorinius reikalavimus Įmonių bankroto įstatymo nustatyta tvarka.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) jau kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai neteisėtos veiklos.

„Voyage-Voyage“ 2013 metais gavo 1,1 mln. eurų pajamų – 22,2 proc. daugiau nei 2012 metais (921,9 tūkst. eurų), jos grynasis pelnas sumažėjo 35 proc. iki 97 tūkst. eurų. 2013 metų pabaigoje įmonės mokėtinos sumos ir įsipareigojimai siekė 273,4 tūkst. eurų.

2014 metų veiklos ataskaitos įmonė Registrų centrui dar nėra pateikusi. Išvykstamųjų kelionių organizatoriaus pažymėjimas jai išduotas 2014 metų vasario 28 ieną, o turima draudimo suma – 91,37 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?