Nuo „Voyage-Voyage“ nudegė ir medaus mėnesį planavę sužadėtiniai

Viešojoje erdvėje matyti kelionių organizavimo įmonės „Voyage-Voyage“ klientų nuogąstavimų dėl neįvykusių ar neįvyksiančių kelionių. Žmonės guodžiasi dėl sugadintų atostogų, dėl žlugusios ilgai planuotos povestuvinės kelionės. Iki balandžio 20 dienos šiam kelionių organizatoriui sustabdytas veiklos pažymėjimas. Valstybinis turizmo departamentas renka pretenzijas, jų šūsnis auga.

Valstybinio turizmo departamento (VTD) duomenis, nukentėjusiųjų gali būti apie 170, o pretenzijų iki antradienio ryto buvo pateikta dvylika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstybinio turizmo departamento (VTD) duomenis, nukentėjusiųjų gali būti apie 170, o pretenzijų iki antradienio ryto buvo pateikta dvylika.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 4:36 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 6:29 PM

Antradienį finansinių sunkumų patyrusios ir beveik 2 savaites nebeveikiančios kelionių organizatorės „Voyage-Voyage“ savininkas Darius Tolušis paskelbė ketinantis atlikti įmonės vidaus auditą bei išsiaiškinti jos finansinę padėtį. Tuo pat metu D.Tolušiui tenka atremti supykusių klientų priekaištus socialinėje erdvėje. Valstybinio turizmo departamento (VTD) duomenis, nukentėjusiųjų gali būti apie 170, o pretenzijų iki antradienio ryto buvo pateikta šešiolika.

„Dariau, vis dar tikimės atsakymo dėl ateityje turinčios įvykti kelionės į Kiniją“, – D.Tolušiui rašo viena kelionių rengėjo klientė.

„Aš irgi laukiu aiškumo, ar teikti pretenzijas, ar gal patys greičiau kompensuosite, juk sugadinote atostogas, o laukti draudimo reikės metus“, – skundžiasi kita.

„Visur skelbiatės, kad glaudžiai bendradarbiaujate su visomis institucijomis ir partneriais, žarstotės pažadais, kad visi keliautojai, kurie buvo įsigiję keliones, gaus visas suplanuotas paslaugas. Tačiau nė vienu telefono numeriu jau antra savaitė net nesivarginate atsiliepti ir atsakyti į rūpimus klausimus.

Savo povestuvinę kelionę planavome daugiau nei pusę metų. Patikėjome, kad jūs geriausi, kad būtent jums galime patikėti suplanuoti svarbiausias savo gyvenimo atostogas. Dabar maža to, kad liekame su sugadintomis vestuvėmis, be pinigų, be išsvajotų atostogų, tai dar jūs negalite atsiliepti į skambučius ir bent informuoti, kurios paslaugos galbūt bent iš dalies buvo apmokėtos ir kokie lėktuvų bilietai yra nupirkti“, – piktinasi moteris.

D.Tolušis visoms šioms klientėms socialiniame tinkle atsakė, kad įmonė teikia visą informaciją, bendradarbiauja su Turizmo departamentu, gerbia visus įsigijusius keliones ir atsiprašo. Taip pat verslininkas siūlo su jais susisiekti telefonu arba elektroniniu paštu.

Tiesa, paskambinus „Voyage-Voyage" tinklalapyje nurodytu numeriu niekas neatsiliepia.

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) kelionių organizatoriui „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą sustabdė balandžio 3 dieną, o dėl lėšų iššvaistymo kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Jei įmonė nesusitvarkys iki balandžio 20 dienos, jis bus panaikintas.

Vienintelis bendrovės akcininkas yra D.Tolušis, kuris nuo kovo 26 dienos jai ir vadovauja. Anksčiau bendrovei vadovavo Ingrida Navickaitė, o nuo sausio 26 dienos – Lina Simutienė.

VTD duomenimis, yra 170 turistų, pirkusių keliones iš „Voyage-Voyage“. Jų skaičius ir bendra įmonės prisiimta įsipareigojimų suma tikslinama.Dar praėjusį penktadienį skaičiuota, kad įsigijusių per šį kelionių organizatorių kelialapius galėtų būti kelios dešimtys. Gegužės 3 dieną, kai VTD paskelbė stabdanti „Voyage-Voyage“ veiklos pažymėjimą, vienuolika žmonių turėjo išskristi į Nepalą. Dar aštuoni žmonės turėjo bilietus į Kiniją, du į Balį ir 9 – į Indiją.

Pernai žlugo du išvykstamųjų kelionių organizatoriai – „Go Planet Travel“ ir „Fresh Travel“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.