„Voyage-Voyage“: nepakaks pinigų turistų nuostoliams atlyginti

Veiklą nutraukusios kelionių įmonės „Voyage-Voyage“ vadovas ir vienintelis akcininkas Darius Tolušis Valstybiniam turizmo departamentui (VTD) balandžio 21 d. pateikė informaciją apie įmonės prisiimtus įsipareigojimus turistams. Akivaizdu, kad draudimo lėšų nepakaks į keliones neišvykusių klientų žalai atlyginti. Kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. Į VTD kreipėsi ir „Voyage-Voyage“ partneriai užsienyje, kurie pranešė, kad ši lietuvių kelionių organizatorė skolinga ir jiems.

„Voyage-Voyage“ vadovas D.Tolušis pagaliau pateikė reikiamus duomenis turizmo prievaizdams.<br>T.Bauro nuotr.
„Voyage-Voyage“ vadovas D.Tolušis pagaliau pateikė reikiamus duomenis turizmo prievaizdams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-22 11:10, atnaujinta 2018-01-06 05:28

Jo pateiktais duomenimis, kurie šiuo metu dar tikslinami, „Voyage-Voyage“ yra sudariusi sutartis su 184 turistais, jiems padaryta nuostolių suma viršija 285 tūkst. eurų. Stinga 194 tūkst. eurų, mat draudimo suma – per 91 tūkst. eurų.

Kaip lrytas.lt sakė VTD vadovė Jurgita Kazlauskienė, pinigų nuostoliams atlyginti nepakaks, nebent išteklių turi pati „Voyage-Voyage“. Tačiau jai teks ne tik pasirūpinti nuostolių patyrusiais klientais, bet ir sumokėti skolas užsienio partneriams – daugiausia svetur įsikūrusioms turizmo kompanijoms.

„Tačiau mums rūpi Lietuvos turistai“, – pabrėžė J.Kazlauskienė.

Siekiant kuo operatyviau vykdyti nuostolių kompensavimo procedūrą, prašymus dėl patirtų turistų nuostolių VTD ragina pateikti per 3 mėnesius – iki 2015 m. liepos 3 d. Nustatytas terminas gali būti pratęsiamas, įvertinus ikiteisminio tyrimo institucijų spendimus dėl „Voyage-Voyage“.

Šiuo metu VTD yra gavęs 38 turistų pretenzijas dėl UAB „Voyage – Voyage“ nevykdytų įsipareigojimų. Pagal šias pretenzijas prašoma kompensuoti suma yra 91 156,85 eurų. Tai yra turistų prašymuose nurodyta suma, kurios dydžio pagrįstumas, siekiant mokėti draudimo išmoką, dar bus vertinamas.

„Voyage-Voyage“ veikla apdrausta „BTA Insurance Company“, galioja nuo 2015 vasario 27 dienos iki 2016 vasario 26 dienos, draudimo suma 91 372,70 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.