Lietuvos pieno produkcija prasiskynė kelią į Čilę

Lietuvos pieno produktų gamintojų

Pieninėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pieninėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 1, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:00 AM

Lietuvos pieno produktų gamintojams palankų sprendimą Čilės žemės ūkio ir gyvulininkystės tarnybos Tarptautinių santykių skyriaus pareigūnai priėmė išnagrinėję dokumentus apie maisto saugos ir kokybės užtikrinimą ir valstybinės kontrolės sistemą Lietuvoje bei suderinus eksporto veterinarijos sertifikatų nuostatas.

„Čilė – viena didžiausių ir perspektyvių Lotynų Amerikos rinkų, tad Lietuvos pieno produktų gamintojai jau seniai domėjosi eksporto į šią šalį galimybėmis. Džiugu, kad derybos pagaliau baigtos ir pavyko ne tik suderinti eksporto dokumentus pienui ir pieno produktams, tačiau ir pasiekti, kad į eksportuojančių į Čilę įmonių sąrašus būtų įtrauktos visos susidomėjimą išreiškusios Lietuvos įmonės“, – VMVT pranešime spaudai cituojamas sako Valstybinės maisto ir veterinarijos direktorius Jonas Milius. Jis pabrėžia, kad naujų rinkų ir eksporto galimybių paieškų sėkmė didele dalimi priklauso ir nuo įmonių suinteresuotumo ir aktyvaus bendradarbiavimo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.