Aplinkkelio juostelė perkirpta pro šalį jau ūžiant mašinoms

Praėjusią savaitę jau atidarytą Palangos aplinkkelį palaimino ir šalies

Palangos aplinkkelio atidarymo iškilmių momentai.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Palangos aplinkkelio atidarymo iškilmių momentai.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

May 4, 2015, 5:18 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:48 AM

Pirmadienį po pietų, naujuoju keliu pro šalį jau lekiant Palangą aplenkiantiems automobiliams simbolinę juostelę perkirpo į aplinkkelio atidarymo iškilmes atvykęs šalies premjeras Algirdas Butkevičius, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kaimyninių savivaldybių vadovai.

Šis aplinkkelis yra pirmasis realizuotas viešosios ir privačios partnerystės transporto infrastruktūros projektas.

Šį „Kauno tiltų“ ir „Šiaulių plento“ bendrovių nutiestą kelią ir rekonstruotą Vydmantų sankryžą – viaduką už savo lėšas statė specialiai šiam projektui rangovų įsteigta įmonė „Palangos aplinkkelis“, kuri yra šio kelio savininkė ir jį prižiūrės: remontuos, valys sniegą, šienaus pakeles.

Iš viso projektas kainavo beveik 36 mln. eurų. Valstybė šiuos pinigus privačiai bendrovei įsipareigojo sugrąžinti per 23 metus, o vėliau aplinkkelis bus perduotas valstybinei įmonei „Klaipėdos regiono keliai“.

Nuo Vydmantų sankryžos – viaduko per mišką nutiestas ir už Palangos oro uosto į Liepojos plentą įsiliejantis 8,25 kilometro ilgio kelias kurortą išvaduos nuo tranzitu į Šventąją ir Liepoją važiuojančio transporto.

Paskaičiuota, kad, pavyzdžiui, per praėjusią vasarą pro Palangą toliau važiavo apie 100 tūkst. transporto priemonių. Tai sudaro apie penktadalį visų per vasarą į Palangą atvažiuojančių mašinų.

Nuo šiol kurortas bei poilsiautojai atsikvėps lengviau dar ir dėl to, kad neužsukant į miestą aplinkkeliu riedės ir sunkiasvoris transportas, gabenantis krovinius į Liepojos ir Ventspilio uostus.

Kiek Palangą kertančių transporto priemonių realiai sumažėjo atidarius aplinkkelį, paaiškės prieš mėnesio pabaigoje, kai kelio Šiauliai – Palanga pabaigoje, prieš pat įvažiavimą į kurortą bus atstatytas transporto eismo intensyvumo skaičiuoklis.

Jis buvo išmontuotas balandį šiame kelio ruože klojant naują asfalto dangą. ˙

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.