Keičiasi „Agrowill Group“ vadovai, su jais dirbs net V. Lašas

Vienos didžiausių Lietuvoje investicijų į žemės ūkio sektorių įmonių AB „Agrowill Group“ valdyba patenkino bendrovės generalinio direktoriaus Sauliaus Jurgelėno prašymą atleisti iš užimamų pareigų, o jį šiame poste pakeitė „Agrowill Group“ valdybos narys Linas Bulzgys.

Stebėtojų taryboje dirbs naujausių idėjų sklaidos lyderis Vladas Lašas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Stebėtojų taryboje dirbs naujausių idėjų sklaidos lyderis Vladas Lašas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 5:36 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:00 PM

Grupės stebėtojų taryba priėmė ir S.Jurgelėno atsistatydinimą iš bendrovės valdybos, kuriai jis iki šiol vadovavo.

Gegužės 14 dieną numatytame „Agrowill Group“ visuotiniame akcininkų susirinkime taip pat bus siūloma iš stebėtojų tarybos atšaukti šiai vadovavusį Kęstutį Juščių, kuris turėtų tapti naujuoju bendrovės valdybos pirmininku. Vietoje jo stebėtojų taryboje turėtų pradėti dirbti žinomas visuomenininkas, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas.

„Iš pažiūros tokia rokiruočių serija atrodo gremėzdiška, tačiau pasikeitimų logika yra labai paprasta – „Agrowill Group“ iš esmės užbaigė restruktūrizavimo ir verslo optimizavimo procesą ir pradeda naują – plėtros etapą.

Profesionalus vadovas Saulius Jurgelėnas įgyvendino visus planuotus projektus ir nori imtis kitų darbų. Man atėjo laikas būti arčiau vykdomųjų funkcijų, nes įmonių grupė jau pasirengusi plėtros iššūkiams. Stebėtojų taryba lieka ideologiniu centru, todėl labai džiugu, kad jos nariu sutiko tapti toks naujausių idėjų sklaidos lyderis kaip Vladas Lašas“, – sakė „Agrowill Group“ stebėtojų tarybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

S.Jurgelėnas „Agrowill Group“ generaliniu direktoriumi tapo praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje. Pasak K.Juščiaus, pagrindinė jo užduotis buvo užbaigti grupės restruktūrizavimą, sutvarkyti vidinius procesus ir integruoti pernai didžiausiu bendrovės akcininku tapusią bendrovę „Baltic Champs Group“.

Pasikeitė ir grupės veiklos modelis – iš horizontalios turto valdymo struktūros ji virto vertikaliai integruota sistema, orientuota į vertės kūrimą. „Saulius parodė, kodėl jis yra vienas labiausiai rinkoje vertinamų vadovų, o jo atliktas darbas paklojo pamatus ambicingiems bendrovės plėtros projektams“, – pridūrė „Agrowill Group“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

S.Jurgelėną pakeitęs Linas Bulzgys „Agrowill Group“ valdybos nariu tapo pernai gegužę, po sandorio su „Baltic Champs Group“. Bankininkystės magistras yra dirbęs auditoriumi tarptautinėje bendrovėje PwC, nuo 2006 metų užėmė vadovaujančias pareigas tarptautinės pakuočių gamybos bendrovės „Retal Industries“ įmonėje „Neo Group“ Klaipėdoje, 2012-2013 metais buvo „Retal Industries Europe“, veikiančioje 9 šalyse, prezidentas.

„Galima sakyti, kad „Agrowill Group“ vis dar esu naujokas, tačiau per tuos metus bendrovė kokybiškai pakito ir šiandien aiškiai matau, koks potencialas slypi šioje struktūroje ir kiek sinergijos vertės gali sukurti lydinys su „Baltic Champs Group“. Manau, kad nuosekliai dirbdami jau šiemet turėsime daug gerų naujienų klientams, partneriams ir investuotojams“, – pažymėjo L.Bulzgys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.